Databank Filantropie pas van start na oktober 2008

21 november 2007, 08:59
AMSTELVEEN (21 november) - Enkele weken terug maakt het Centraal Informatiepunt Goede Doelen (CIGD) een doorstart. De concurrerende database die op dit moment door CBF in samenwerking met de VFI wordt ontwikkeld zal nog minstens een jaar op zich laten wachten.


Als onderdeel van een Europees project (Civil Society Systems/GuideStar) is in april 2007 een project van start gegaan dat moet leiden tot een Nederlandse Databank Filantropie. Initiatiefnemers zijn de vereniging van landelijk wervende fondsen VFI en het Centraal Bureau Fondsenwerving (CBF). Die laatste organisatie voert het project uit.

 


Het ministerie van Justitie, FIN, ISF, Partos en Geven in Nederland ondersteunen de totstandkoming van de Databank Filantropie.

 


In de eerste fase tot augustus is de markt geanalyseerd en zijn de vereisten bepaald waaraan de website moet voldoen. Dit najaar wordt de site gebouwd en worden contacten met stakeholders gelegd en onderhouden. Als de proef slaagt, volgt na oktober 2008, wanneer de test afloopt, een officiële lancering.

 


Klik hier voor het artikel in FM over het concurrende initiatief CIGD

 

gerelateerde items