Corporate Power: Break-outsessie Philips Foundation & Save the Children

Corporate Power: Break-outsessie Philips Foundation & Save the Children
Corporate Power: Break-outsessie Philips Foundation & Save the Children
13 april 2022
Nieuws | | Corporate Foundations Forum

How to be the next hero of…

SDG 3: Goede gezondheid en welzijn


Van eenmalige impact naar schaalbare modellen

Philips Foundation & Save the Children

Hosts: Victor de Boer, programmamanager Philips Foundation & Chris Calder, Corporate Partnership Manager Save the Children

 

Longontsteking is wereldwijd nog altijd de meest dodelijke infectieziekte voor kinderen onder de vijf jaar. Een ziekte die met relatief eenvoudige middelen verholpen of vermeden kan worden. Save the Children en Philips Foundation hebben eind 2019 besloten de handen ineen te slaan om samen in India de strijd aan gaan tegen deze ziekte.

Meld je direct aan voor Corprate Power

Wat deze meerjarige samenwerking uniek maakt is dat naar de gehele gezondheidsketen is gekeken; van de nationale- en deelstaatregeringen, tot gezondheidsmedewerkers in de gemeenschap en sociale ondernemers. Met behulp van mobiele digitale gezondheidstools, diagnostiek technologie en educatieve gezondheidscampagnes, zijn we niet alleen in staat geweest om longontsteking bij kinderen eerder te herkennen en bestrijden, maar tegelijkertijd ook een gedragsverandering teweeg te brengen bij de lokale bevolking.

Deze pilot is nog beperkt tot één regio in India, maar laat zien wat er mogelijk is met sector-overschrijdende samenwerking; een potentieel schaalbaar model met duurzame impact. In deze break-outsessie komen niet alleen de succesfactoren van dit project aan bod, maar wordt in bredere context ook besproken hoe gezondheidszorg in lage- en middeninkomenslanden naar een hogere schaal gebracht kan worden.

Victor de Boer (Philips Foundation): ‘De toekomst van gezondheidszorg in ontwikkelingslanden ligt niet bij één project, organisatie of overheid. Het zal een samenwerking tussen publiek, non-profit, bedrijfsleven moeten zijn, waar afscheid genomen moet worden van heilige huisjes.’  

Meer informatie over Corporate Power