Corporate Power 2021: Samenwerken moet, maar hoe?

Corporate Power 2021: Samenwerken moet, maar hoe?
Corporate Power 2021: Samenwerken moet, maar hoe?
31 december 2022
Nieuws | | Corporate Foundations Forum

Corporate foundations, maatschappelijk betrokken bedrijven, mvo- managers en geïnteresseerden kunnen zich vanaf nu  aanmelden voor Corporate Power 2021, het jaar-event van het Corporate Foundation Forum. Dat vindt dit jaar coronaproof plaats op donderdag 16 september vindt tussen 10.30 en 18:00 uur in het AFAS Theater in Leusden. Het centrale thema van het event is: Strategische partnerschappen voor blijvende verandering.​
 
Corporate Power 2021 is het evenement voor inspiratie, debat en netwerken voor iedereen die betrokken is bij corporate foundations en maatschappelijk betrokken bedrijven. Samenwerken is een hot topic, maar geen doel op zich. Samenwerken moet wel leiden tot structurele verandering.
 
Corporate Power 2021: een symposium voor en door corporate foundations, maatschappelijk betrokken bedrijven en mvo- managers, waarbij veel ruimte is om van elkaar te leren.


Marc Wortmann, programmamanager Corporate Foundations Forum:
'
Heeft u ook de buik vol van alle videovergaderingen en wilt u wel weer eens naar een echt event? We houden de adem nog even in voor de piek van de derde golf, maar denken dat het in september een stuk makkelijker zal zijn om weer bij elkaar te komen. Daarom hebben we een inspirerend programma samengesteld voor het tweede congres van het Corporate Foundations Forum: Corporate Power bij de AFAS Foundation in Leusden. De locatie is groot genoeg om de huidige coronamaatregelen te kunnen aanhouden. Het thema 'Strategische partnerships voor blijvende verandering' is actueler dan ooit. Noteer de datum van 16 september alvast in uw agenda of meld u nu al aan.'

PROGRAMMA


Dagvoorzitter Gerda Havertong start met een levendige kick-off van de dag.

In de praktijk:
Rina Molenaar (Raad van Bestuur van Woord en Daad) en Gerben Eversdijk (directeur van host AFAS Foundation) gaan met elkaar in gesprek over hun strategische partnership in goede en slechte tijden.



Keynote:
Filosoof Daan Roovers was Denker des Vaderlands. Zij houdt een betoog over de ethiek van samenwerking en de valkuilen bij de uitvoering.



Debat:
Blijvende maatschappelijke verandering... Hóe dan?

Dagvoorzitter Gerda Havertong leidt een debat met:
  • Daan Roovers, filosoof;
  • Margot Cooijmans, directeur Philips Foundation (foto links);
  • Paul Smeets, hoogleraar aan de Universiteit Maastricht (foto rechts). Hij bekleedt de leerstoel Filantropie en Sustainable Finance;
  • Claire Barnhoorn, oprichter van Solvoz, een platform voor versterking en versnelling van het inkoopproces en aanbestedingen in humanitaire crises.

 

Break-out
Tijdens het middagprogramma zijn er verschillende break-out sessies, waaronder:
  • Hoe zorg je dat het hele bedrijf weet van je bestaan en je werk als
corporate foundation?
  • Hoe zet je een maatschappelijke stichting op?
  • Hoe combineer je ondernemerschap en het maatschappelijk doel
en de bedrijfsdoelen?
  • Van donaties naar sturen op impact.
  • The art of matchmaking: een energieke pitch voor corporate foundations en goede doelen.
 
Netwerken
Na de plenaire afsluiting is er alle tijd voor netwerken tijdens de uitgebreide borrel.
 
Corona-proof
Het AFAS Theater is zeer ruim van opzet, waardoor de 1,5 meter zeker is gewaarborgd. Een speciaal ionisatieproces zorgt voor schone lucht.
 
 
Producent:
Sponsor:

Mediapartner: