Toon alles (2)

Claire van Teunenbroek aan boord: promovendus & blogger

6 juni 2018, 06:00
Claire van Teunenbroek 
Claire van Teunenbroek 
Een nieuw gezicht op De Dikke Blauwe: Claire van Teunenbroek. Ze werkt sinds 2014 als promovendus voor het Centrum van Filantropische Studies bij de Vrije Universiteit Amsterdam en is aangesloten bij de werkgroep Geven in Nederland van prof dr. René Bekkers. Haar blogs kunt u vanaf volgende week regelmatig lezen op De Dikke Blauwe.
 
Van Teunenbroek: ‘Met veel enthousiasme bestudeer ik geefgedrag. Denk daarbij aan vragen zoals: welke bedrag doneren mensen, hoeveel mensen doneren er en waarom? Daarnaast kijk ik naar sociaal gedrag en filantropie in het algemeen. Ik ben gespecialiseerd in crowdfunding en het stimuleren van geven. Op dit moment onderzoek ik of het geefgedrag van anderen kan worden ingezet om donateurs te stimuleren meer te geven. Mijn expertise komt voort uit een breed veld van psychologie en economie.’
 
Begrijpelijke wetenschap 
‘In mijn ogen is het essentieel om als wetenschapper in contact te komen en het gesprek aan te gaan met de samenleving. Ik ben een groot voorstander van begrijpelijke wetenschap en het doorgeven van kennis. Daarom werk ik met plezier samen met De Dikke Blauwe, aangezien De Dikke Blauwe dagelijks bestuurders, toezichthouders, fundraisers, politici, beleidsmakers en major donors bereikt’, aldus Van Teunenbroek.
 
Volg Claire van Teunenbroek:
Twitter: @PSCTeunenbroek 
Youtube
gerelateerde items