Civil Society Congres 2010: Paul Baan gast in sessie over

25 maart 2010, 08:59

AMSTELVEEN (25 maart) - Civil Society Congres zal op 20 mei nadrukkelijk aandacht besteden aan "Venture Philanthropy". In een speciale sessie voor bestuurders van vermogensfondsen en goede doelen onder leiding van NRC Handelsblad-journalist Aertjan Grotenhuis zal ondernemer en oprichter-bestuurder van de Noaber Foundation Paul Baan, als gast-expert optreden.

Venture Philanthropy is in Nederland een relatief nieuw fenomeen. VP betekent: niet zomaar geven, maar lenen en participeren. Investeren in maatschappelijke projecten alsof het een investering in een onderneming betreft. Dat is de wijze waarop bijvoorbeeld rijk geworden ondernemers (o.a. uit de private equity-sector) maatschappelijke problemen willen oplossen: zakelijk, bedrijfsmatig én betrokken. Deze filosofie betekent een heel nieuwe uitdaging voor zowel donors als begunstigden.

Op het komende CivilSociety Congres (20 mei, Spant! in Bussum) zal in een bijzondere parallelsessie veel aandacht worden gegeven aan venture philanthropy. Deze sessie is bedoeld voor bestuurders en toezichthouders van vermogensfondsen, maar ook voor bestuurders van fondswervende organisaties biedt deze sessie veel nieuwe gezichtspunten op de realisatie van doelstellingen.

De VP-sessie is tot stand gekomen in samenwerking met Jos Verhoeven (Start Foundation) en Pieter Oostlander (Noaber Foundation) en staat onder leiding van Aertjan Grotenhuis, financieel-economisch journalist verbonden aan NRC Handelsblad. Grotenhuis introduceert en ondervraagt enkele bijzondere deskundigen en gasten, die hun licht laten schijnen op VP, onderwie dus ook Paul Baan. Uiteraard krijgt u in deze sessie alle gelegenheid om vragen te stellen en mee te discussiëren.

Aanmelden voor deze sessie (vol= vol) kan eenvoudig online: klik hier

 

gerelateerde items