Alle postersessies CFF symposium in woord en beeld 

5 maart 2020, 00:00
Nieuwe kennis opdoen tijdens de postersessies
Nieuwe kennis opdoen tijdens de postersessies
Tijdens het eerste symposium van het CFF konden de deelnemers in de middag postersessies bijwonen die een caleidoscopisch beeld gaven van onder verschillende initiatieven, samenwerkingen en het realiseren van impact.
 
Philips Foundation en Rode Kruis
Philips heeft het Nederlandse Rode Kruis Data en Digital geholpen met het 510 initiatief. 510 streeft ernaar dat slim gebruik van digitale gegevens zal bijdragen aan snellere, hogere kwaliteit en meer (kosten) effectieve humanitaire hulp op mondiaal niveau. Onderdeel daarvan is het 121-platform, een open source platform voor transparante, snelle en eerlijke humanitaire geldtransfers, mogelijk gemaakt door nieuwe technologie. Philips-medewerkers hebben hun skills en expertise in data en development ingezet voor het verder ontwikkelen van het 121-platform.

 
Koen Joosse (Philips Foundation)
Liselotte Hamelink van het Rode Kruis: ‘Het idee is dat er een systeem komt dat als je geld geeft aan het Rode Kruis, het niet gaat via hulporganisaties, maar dat het geld direct terechtkomt bij de mensen die getroffen zijn door een ramp. De mensen zelf kunnen het beste bepalen waar ze het geld aan uitgeven.’ De Philips Foundation heeft een partnerschap met het Rode Kruis, omdat een van de pijlers van de foundation noodhulp is. 
 Rabo Foundation en Avance
De Rabo Foundation (RF) heeft Avance in de arm genomen om te helpen met het integreren van impact management binnen haar organisatie. Het doel van impactmanagement is het maximaliseren van je impact. Rabo Foundation heeft hiervoor onder meer het Manage Your Impact model (MY-impact model)
Caroline Mol
gebruikt. Dat bestaat uit vijf hoofdprocessen: strategie, impact maken, meten, leren & sturen en rapporteren & communiceren. Daarnaast zijn twee voorwaarden om het echt te laten werken noodzakelijk: Impact DNA en Stakeholderbetrokkenheid. Voor alle processen heeft Avance praktische tools en best practices ontwikkeld om als organisatie te gebruiken. De roadmap 2020 ‒ 2025 van de Rabo Foundation is hierop gebaseerd. Het gaat onder andere om de volgende punten waar de komende tijd aan gewerkt gaat worden: Maak impact een integraal onderdeel van onze manier van werken en RF structureert gegevens en vergaart waardevolle informatie om duurzame impact te maximaliseren.
 
Thika Foundation
‘Thika Foundation is opgericht door én voor klanten van Thika Travel’, aldus Joost Tania, eigenaar/oprichter Thika Travel. ‘Zij willen graag bijdragen aan natuurbehoud door maatschappelijke projecten op de reisbestemmingen van Thika Travel te steunen. De focus ligt op het conserveren van kwetsbare habitats en zijn inwoners, zowel de dieren in het wild als de mensen in een bepaald landschap.’ Een van de meest succesvolle projecten, waaraan Thika Foundation doneert, is het Desert Lion Project in de regio Kunene in Namibië. Dr. Philip Stander heeft ervoor gezorgd dat de populatie van woestijnleeuwen is gegroeid; in de jaren 90 waren er circa 25, inmiddels zijn dat er 150. Maar dit leidt tot overlast voor de lokale bevolking omdat de leeuwen hun vee als een makkelijke prooi zien. Daarom heeft Stander een human-lion conflictmanagement-plan ontwikkeld, onder andere met GPS-halsbanden voor leeuwen om de bevolking te waarschuwen en maatregelen te laten nemen als een leeuw in de buurt van het vee komt. 
Bijlagen
Impact Matters
De presentatie van Impact Matters tijdens het oprichtingssymposium van het CFF op 06-02-20
Philips Foundation en Rode Kruis
De presentatie van Philips Foundation en het Rode Kruis tijdens het oprichtingssymposium van het CFF op 06-02-20
Rabo Foundation en Avance
De presentatie van de Rabo Foundation en Avance tijdens het oprichtingssymposium van het CFF op 06-02-20
gerelateerde items