Centre for Strategic Philanthropy in september van start

9 april 2009
Nieuws | | Wetenschap & Onderzoek

AMSTELVEEN (9 april) - In september gaat aan de Erasmus Universiteit Rotterdam een centrum voor strategische filantropie van start. Onlangs tekenden de Erasmus School of Economics (ESE) en de Rotterdam School of Management (Erasmus Universiteit) daartoe een samenwerkingsovereenkomst met de Adessium Foundation.


Het doel van het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy is het vergroten van de kwaliteit, effectiviteit en impact van de filantropische sector. Hoe gaat het instituut dat doen? Onder andere door wetenschappelijk onderzoek te verrichten en trainingen te geven aan leidinggevenden van goede doelen organisaties. Een andere speerpunt is het samenwerken met nationale en internationale initiatieven die zich richten op het vergroten van de kwaliteit van filantropische inspanningen.

 


Inhoudelijke speerpunten van het nieuwe instituut zijn: impactmeting en transparantie en strategic grant making.

 


Het centrum wordt ondersteund door wetenschappers van ESE en RSM. Beide faculteiten investeren ook financieel. Adessium Foundation zorgt voor aanvullende financiering. De komende vijf jaar is een basisbudget van 5,3 miljoen euro beschikbaar.

 


Zie ook: www.adessium.org