Toon alles (2)

CBF neemt dierentehuis per direct erkenning af

8 juli 2017, 08:00
CBF neemt dierentehuis per direct erkenning af
CBF neemt dierentehuis per direct erkenning af
Na een periode van verscherpt toezicht heeft het CBF de erkenning van Dierentehuis ’s-Hertogenbosch en omstreken op 6 juli met onmiddellijke ingang ingetrokken. Het Dierentehuis voldoet niet aan de normen van de erkenningsregeling. Hierdoor kan het CBF niet verifiëren of alle ontvangen gelden van de stichting worden besteed in het kader van de doelstelling van de stichting.
 
Het CBF stelde de organisatie in februari al onder verscherpt toezicht nadat er vragen waren gerezen over de besteding van de door de stichting ontvangen gelden. Ook was er sprake van onrust en wantrouwen tussen bestuur, medewerkers en vrijwilligers. Het dierentehuis heeft enkele maanden de tijd gekregen om een aantal noodzakelijke maatregelen door te voeren. Zo moest er aanvullend boekenonderzoek worden gedaan door een onafhankelijke registeraccountant en zouden de door een accountant goedgekeurde jaarcijfers over 2016 in juni worden gepubliceerd. Daarnaast heeft het CBF een aantal maatregelen opgelegd aangaande de samenstelling van het bestuur en het aanstellen van een mediator in verband met de onrust die er binnen de organisatie was ontstaan.
 
Bij het verstrijken van de deadline van het verscherpte toezicht is gebleken dat niet alle maatregelen zijn uitgevoerd dan wel het gewenste effect hebben opgeleverd. Het CBF heeft geen goedgekeurde jaarrekening en aanvullend onafhankelijk boekenonderzoek ontvangen. Het CBF kan hierdoor niet achterhalen in welke mate de door derden geuite zorgen, over mogelijke financiële malversaties en administratieve misstanden, op waarheid berusten.
Daarom heeft het CBF besloten de erkenning in te trekken.
 
►Lees ook: CBF zegt Dierentehuis ’s-Hertogenbosch de wacht aan
 
NIEUW: DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal. Aanmelden: klik hier
gerelateerde items