CBF lanceert certificaat kleine fondsen, VFI content

23 april 2009
Nieuws | | Validatie & Toezicht

AMSTELVEEN (24 april) - Het bestuur van het CBF heeft besloten tot de invoering van een CBF-Certificaat voor kleine goede doelen. Daarmee is het keurmerkschisma in de sector een feit, want ook ISF en Nationale Goede Doelentest lanceerden zeer recent hun keurmerk voor kleine fondsen.


Aan het certificaat is volgens het CBF twee jaar gewerkt. Kleine fondsen - minder dan 150.000 euro eigen fondsenwerving en minder dan 500.000 euro totale inkomsten - kunnen zich vanaf nu tot het CBF wenden.



Het beeldmerk dat houders van het CBF-Certificaat mogen gaan voeren is vergelijkbaar met het bekende logo van het CBF-Keur. Het enige verschil is dat waar ‘Keur' staat nu ‘Certificaat' zal komen te staan. Aanvragen van het keur kost in eerste instantie 550 euro. De tussentijdse toetsingen kosten 350 euro. Kleine goede doelen die op steun van het NCDO kunnen rekenen krijgen jaarlijks een korting van 300 euro.



De VFI, brancheorganisatie van grote landelijk wervende doelen, heeft in een verklaring laten weten blij te zijn dat de kleine doelen nu ook een plek krijgen binnen het CBF-keursysteem. Hierop is door de VFI de afgelopen tijd ook aangedrongen. VFI-directeur Gosse Bosma: "Het CBF-keur is zeer bekend onder het publiek en heeft een goede naam. Dat kleine goede doelen nu een CBF-certificaat kunnen bemachtigen kan het publieksvertrouwen in de hele sector verstevigen."



Zie ook: www.cbf.nl