CBF op zoek naar nieuwe directeur

26 juni 2014, 07:58
CBF op zoek naar nieuwe directeur
CBF op zoek naar nieuwe directeur
Centraal Bureau Fondsenwerving gaat op zoek naar een nieuwe directeur. De toezichthouder wil haar organisatie aanpassen aan de veranderende omstandigheden in de filantropiesector, zoals het nieuwe validatiestelsel. Dit betekent dat het niet erg waarschijnlijk is dat de huidige directeur Adri Kemps, die thuis herstelt van een ziekte vanaf begin dit jaar, in zijn oude functie zal terugkeren.

De koerswijziging van het CBF werd ingezet vanaf begin dit jaar. Door ziekte vielen toen zowel directeur Adri Kemps als voorzitter Joan de Wijkerslooth weg en werd interim-directeur Dedan Schmidt aangesteld. Samen met het kernbestuur, bestaande uit voorzitter Jaap Nawijn, Erica Marseille en Felix Cohen, startte Schmidt vanaf maart gesprekken met filantropische organisaties en werd een onderzoek uitgevoerd onder donateurs. Hieruit kwam onder andere naar voren dat de relatie met de stakeholders verstoord was en dat de rol van het CBF dringend toe was aan wijzigingen.

Binnenkort vinden dialoogsessies met vertegenwoordigers uit de sector plaats. Nadat duidelijk is wat de rol van het CBF wordt, zal de organisatie worden aangepast. De nieuwe koers wordt op dit moment bepaald onder leiding van Dedan Schmidt. Nadat hierover duidelijkheid is, wordt een profiel voor de directie uitgewerkt en zal een nieuwe directeur worden geworven.

Gevraagd of hij zelf in aanmerking komt voor de nieuwe functie, antwoordt Schmidt: “Het is voor een interim-bestuurder nooit goed om een geschiedenis te hebben bij een werkgever. Tot september zal ik als interim-directeur de koerswijziging van het CBF zo goed mogelijk gestalte gaan geven.”

Volgende week in Filanthropium Journaal publiceren wij het interview dat hoofdredacteur Edwin Venema had met Schmidt over de opmerkelijke koerswijziging van het CBF.
gerelateerde items