Blue Pages: info over +1.500 bestuurders

9 april 2014, 17:30
Blue Pages: info over +1.500 bestuurders
Blue Pages: info over +1.500 bestuurders
In de Filanthropium jaargids ‘De Dikke Blauwe’ zijn de gegevens opgenomen van ruim 1500 bestuurders van filantropische organisaties. Het zijn de voorzitters en directeuren van anbi’s die aan Kennisbank Filantropie een opgave hebben gedaan van een doelbesteding. Dat betekent dat slechts 1 op de 6 anbi’s in de Kennisbank melden dat zij geld hebben doorgezet aan een goed doel.

De hoofdredactie van ‘De Dikke Blauwe’ analyseerde 6.000 als anbi geregistreerde instellingen uit de Kennisbank Filantropie, dat beschikt over de gegevens van zo’n 10.000 filantropische instellingen en besloot alleen de gegevens op te nemen van de bestuurders die een opgave hadden gedaan van enige besteding. In een toelichting bij de ‘Blue Pages’ zegt de hoofdredactie: ‘Wij weten niet waarom ca. 5.000 bestuurders en instellingen geen informatie hebben verstrekt. Er doemt een weinig vleiend beeld op: filantropische instellingen in Nederland hechten klaarblijkelijk niet overdreven veel waarde aan publicatie van basale gegevens. En dat terwijl er vanaf begin dit jaar een wettelijke publicatieplicht voor anbi’s geldt.’

De lijst van bestuurders met doelbestedingen van hoogste naar laagste levert een ongeloof grote ‘bestedingsamplitude’ op die loopt van voorzitter Van Vliet van Leger des Heils (doelbesteding €316.400.00 in 2012) tot voorzitter Kuijpers-Jagtman van Sumbing Bibir (€2,- in 2011).

Wilt u ook weten of u of uw instelling voorkomt in de ‘Blue Pages’: klik hier.
gerelateerde items