Blockbusterfonds investeert twee miljoen in nieuwe projecten

31 mei 2013, 10:36
Blockbusterfonds investeert twee miljoen in nieuwe projecten
Blockbusterfonds investeert twee miljoen in nieuwe projecten
Het Blockbusterfonds heeft bekend gemaakt opnieuw te investeren in vijf onderscheidende culturele projecten. Naast een nieuwe editie van de modebiënnale in Arnhem, zijn dit de grote tentoonstelling van de Dode Zee-rollen in het Drents Museum te Assen, De Petra tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden, de Malevich-overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum Amsterdam en de tweede editie van het Amsterdam Light Festival.

Het Blockbusterfonds werd in 2012 opgericht ter stimulering van uitzonderlijke en onderscheidende culturele evenementen. Het is een gezamenlijk initiatief van de BankGiro Loterij, het Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds en de VandenEnde Foundation. De vijf projecten ontvangen een investering van het fonds voor de realisering van een uitzonderlijk en onderscheidend evenement. Deze investering maakt extra marketing en promotie mogelijk om zo de bekendheid en belang­stelling bij een groot publiek te stimuleren.

Eerdere projecten
Tot nu toe investeerde het Blockbusterfonds in vijf projecten. In 2012 waren dit de succesvolle tentoonstelling De weg naar Van Eyck in Museum Boijmans Van Beuningen in Rotterdam, de door FOAM georganiseerde eerste editie van Unseen Photo Fair in Amsterdam en de tentoonstelling 1-1, elf idolen en Jan Mulder in Museum TwentseWelle in Enschede.
In 2013 investeerde het Blockbusterfonds al in de Huygenstentoonstelling die momenteel te zien is in de Grote Kerk in Den Haag en in de tweede editie van de succesvolle internationale fotografiebeurs Unseen Photo Fair in Amsterdam die plaats zal vinden van 26 - 29 september 2013 in de Westergasfabriek in Amsterdam.
gerelateerde items