Blockbusterfonds investeert ruim 1,3 miljoen in nieuwe projecten

19 februari 2013, 18:31
Blockbusterfonds investeert ruim 1,3 miljoen in nieuwe projecten
Blockbusterfonds investeert ruim 1,3 miljoen in nieuwe projecten
Het Blockbusterfonds heeft vandaag bekend gemaakt opnieuw te investeren in twee belangrijke culturele projecten. Naast de tweede editie van de succesvolle internationale fotografiebeurs en -festival Unseen is dit de grote tentoonstelling over Constantijn en Christiaan Huygens in de Grote Kerk in Den Haag.

De tentoonstelling Constantijn en Christiaan Huygens vindt plaats van 25 april tot 28 augustus in de Grote Kerk te Den Haag. “Niet eerder werd over de Glorious Revolution en deze twee grootheden een zo diverse en grootschalige tentoonstelling voor het grote publiek gemaakt”, meldt het Blockbusterfonds. Het fonds investeert € 408.375 in dit culturele evenement. De tweede editie van de fotografiebeurs Unseen kan rekenen op een investering van € 953.750. Ook de eerste editie werd door het fonds ondersteund en was zowel artistiek als commercieel een groot succes.

Uitzonderlijke culturele evenementen
Het Blockbusterfonds werd vorig jaar opgericht ter stimulering van uitzonderlijke culturele evenementen. Het is een gezamenlijk initiatief van de BankGiro Loterij, het Prins Bernhard Cultuurfonds, VSBfonds en de VandenEnde Foundation. De twee projecten ontvangen een investering van het fonds voor de realisatie van het evenement en voor extra marketing- en promotie om de bekendheid en belang­stelling bij een groot publiek te stimuleren.
gerelateerde items