Toon alles (3)

Bill Gates geeft te veel weg: niet meer de rijkste ter wereld

27 juli 2017, 16:30
And the winner is...
And the winner is...
Amazon topman Jeff Bezos heeft Bill Gates vandaag ingehaald als rijkste persoon ter wereld. Toen de beurzen openden, bedroeg zijn vermogen 90,6 miljard dollar, vijfhonderd miljoen meer dan Gates. De Microsoftoprichter is slechts een keer eerder ingehaald. Een jaar geleden stond retail-gigant Amancio Ortega even twee dagen op de eerste plaats. Of Bezos net zo veel goeds gaat doen met zijn vermogen als Gates, dat is nog de vraag.
 
Forbes geeft aan dat Bezos de eerste plaats alleen maar heeft kunnen innemen omdat Gates ontzettend veel van zijn vermogen heeft weggegeven. Eind vorig jaar had Gates al bijna 33 miljard van zijn vermogen in filantropie gestopt. Bij Bezos was dat eind 2015 nog ‘maar’ honderd miljoen. Afgelopen juni vroeg hij via twitter wel om ideeën om zijn geld goed te besteden, maar heeft op dat vlak nog geen knopen doorgehakt.
 
(Bron: Forbes)
 
♦DDB Journaal is met zomerreces, maar wilt u toch het filantropienieuws volgen? Neem dan een gratis abonnement op DDB Daily: elke dag om 12.00 uur het laatste nieuws in uw mailbox. Voor kosteloos abo: klik hier.
gerelateerde items