Toon alles (2)

Opleiding Besturen van Filantropische Fondsen op 25 januari van start

15 december 2017, 08:00
Opleiding Besturen van Filantropische Fondsen op 25 januari van start
Opleiding Besturen van Filantropische Fondsen op 25 januari van start
Vanaf 25 januari start de opleiding Besturen van Filantropische Fondsen bij de VU. Theo Schuyt leert de deelnemers in een kort tijdsbestek de kwaliteit, effectiviteit en impact van hun fonds te vergroten. Na de cursus weet u wat de relevantie is van filantropie en filantropische vermogensfondsen, u kunt filantropische vermogensfondsen plaatsen in de huidige politieke en economische ontwikkelingen en ook wetenschappelijk verklaringen geven voor filantropie als verschijnsel in de samenleving.
 
Deze eerste bijeenkomsten in de reeks ‘Besturen van Filantropische Fondsen’ bieden een schets van de filantropie en filantropische sector in Nederland. De cursisten worden bekend gemaakt met het begrip, met de geschiedenis van de filantropie in Nederland, de betekenis van filantropie in de huidige maatschappelijke context en er wordt geschetst welke rol filantropie in de nabije toekomst kan gaan spelen. U krijgt de belangrijkste cijfermatige overzichten en trends op basis van het macro- economische onderzoek Geven in Nederland. De filantropische sector wordt in kaart gebracht en de Nederlandse ontwikkeling wordt in een internationaal kader geplaatst.
 
Twee colleges
De cursus bestaat uit twee colleges van vier uur die plaatsvinden op 25 januari en 22 februari aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. De colleges worden verzorgd door prof. dr. Theo Schuyt van de Werkgroep Filantropische Studies van de Vrije Universiteit Amsterdam.
De opleiding Besturen van Filantropische Fondsen is een initiatief van de Katholieke Stichting ter Bevordering van Welzijnswerk (KSBW). De bijeenkomsten worden verzorgd door de Werkgroep Filantropische Studies aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en het Erasmus Centre for Strategic Philanthropy in Rotterdam.
 
Klik hier om u in te schrijven.
 
gerelateerde items