Benoeming Joop Daalmeijer is rond

22 september 2009
Nieuws | | Personalia


AMSTELVEEN (22 september) –  De benoeming van Joop Daalmeijer als nieuwe voorzitter van de koepel voor landelijk wervende goede doelen VFI is rond.

 


De VFI-leden hebben schriftelijk ingestemd met zijn benoeming. De officiële installatie zal plaatsvinden tijdens de algemene ledenvergadering op 10 december.

Joop Daalmeijer is in het dagelijks leven werkzaam als algemeen directeur van de NPS,de publieke omroep die zich als taakorganisatie richt op achtergrondinformatie, kunst en cultuur, diversiteit en kinderprogrammering. Daarnaast is hij onder meer voorzitter van de raad van toezicht van de Stichting Cliniclowns Nederland. Zijn motivatie voor het VFI-voorzitterschap omschrijft hij als volgt: “Goede doelenorganisaties hebben behoefte aan een sterke koepel die zorgt voor ondersteuning op het gebied van centrale inkoop van goederen en diensten en die de discussie over good governance stuurt en entameert. Daarbij zijn openheid, goed beheer en doen wat je zegt zeer waardevol. Daar wil ik me vanuit de VFI voor inzetten. ”



Grotenhuis blijft bestuurslid

Scheidend interim-voorzitter René Grotenhuis blijft lid van het bestuur. Hij is zeer verheugd met de benoeming: “Met Joop Daalmeijer krijgt de VFI een voorzitter die van grote waarde kan zijn voor een sterker maatschappelijk profiel van de hele sector”.