Bellen met: Theo Schuyt

1 februari 2006
Nieuws | | Wetenschap & Onderzoek

Half december werd hoogleraar Filantropie Theo Schuyt aangesteld als voorzitter van de Taskforce Geven voor Weten. Dit gezelschap, waarin onder andere ook Roel Pieper en Marnix van Rij zitting hebben, moet de minister van OC&W gaan adviseren over het faciliteren van het aanboren van particulier geld door wetenschap en onderwijs. FM belde met Schuyt voor een update.

In artikel 12 van het instellingsbesluit staat dat rapporten die de Taskforce opstelt niet openbaar mogen worden gemaakt. Eind december zijn echter al uw eerste adviezen gepubliceerd. Bent u daarvoor op de vingers getikt?

Schuyt: “Staat dat echt in het instellingsbesluit? Ik heb dat stuk eigenlijk niet bestudeerd. Maar nee, ik ben nog niet in de kraag gegrepen. Dat ligt ook niet in de rede. Als Taskforce houden we ons bezig met het ombuigen van een beleidscultuur. Dat hoort natuurlijk in alle openbaarheid te gebeuren.”

Bent u al bij premier Balkenende op audiëntie geweest?

Schuyt: “Nee, nog niet. Maar die ontmoeting zit wel in de pijplijn. We moeten nog even een datum prikken.”

Waar is de Taskforce op dit moment druk mee?

Schuyt: “Op dit moment voeren we met name veel overleg met banken. Maar ik kan verder nog weinig tastbaars op tafel leggen. Bel me over een maand, dan weet ik meer.”