Toon alles (1)

DJ Avicii was gulle gever

30 april 2018, 09:00
Tim Bergling, beter bekend onder zijn artiestennaam Avicii, blijkt een grote weldoener te zijn geweest.
Tim Bergling, beter bekend onder zijn artiestennaam Avicii, blijkt een grote weldoener te zijn geweest.
Tim Bergling, beter bekend onder zijn artiestennaam Avicii, blijkt een grote weldoener te zijn geweest. De beroemde DJ, die dood werd aangetroffen in zijn hotelkamer in Masqat (Oman), schonk een groot deel van zijn inkomsten aan goede doelen. 
 
Het vermogen van Avicii wordt op zo'n 70 miljoen euro geschat. Hij kon dus wel wat missen, en vond hij ook zelf. ‘Toen ik veel geld begon te verdienen heb ik ontdekt dat ik het eigenlijk niet nodig heb. Als je zo een overvloed aan centen ter beschikking hebt, dan is het het meest menselijk, het meest eerlijke, en het meest voor de hand liggende, dat je het geeft aan mensen in nood. Aan zij die het nodig hebben’, zei hij in 2013 tijdens een interview over zijn leven. 
 
Miljoenen aan donaties
De Zweedse hulporganisatie Radiohjälpen, die zich onder andere inzet voor slachtoffers van de aardbeving in Nepal en de oorlog in Syrië, kreeg een miljoen euro van de DJ. En na bijna een maand op pad te zijn geweest met Feeding America, een netwerk van tweehonderd voedselbanken in de States, kreeg ook deze organisatie een miljoen dollar.
gerelateerde items