Extra serie AVG-workshops van Goede Doelen Nederland

9 maart 2018, 10:00
Extra serie AVG-workshops van Goede Doelen Nederland
Extra serie AVG-workshops van Goede Doelen Nederland
In deze, door Goede Doelen Nederland georganiseerde, serie workshops leer je de belangrijkste verplichtingen uit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) kennen en toepassen op de processen in je eigen organisatie.

Privacywetgeving speelt een steeds belangrijkere rol. Met de komst van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is het van belang je organisatie voor te bereiden op de, deels nieuwe, rechten en plichten van je organisatie en van degene wiens persoonsgegevens je verwerkt. In deze serie workshops leer je de belangrijkste verplichtingen uit de AVG kennen en toepassen op de processen in je eigen organisatie. De workshops zijn interactief en praktisch van aard. Aan de hand van praktijkvoorbeelden, discussie, eigen inbreng en concrete formats en templates wordt de theorie uit de wetgeving verhelderd. Het toepassen van wat je geleerd hebt en het gebruik van de aangeboden formats in je eigen organisatie, maakt het mogelijk om aan een groot deel van de verplichtingen uit de AVG te voldoen.

Voor wie zijn de workshops bestemd?
De workshop reeks is bestemd voor medewerkers van goededoelenorganisaties met een verantwoordelijkheid in het management van de organisatie en/of een specifieke verantwoordelijkheid met betrekking tot het AVG-proof maken van de organisatie.

Programma
Er zijn vijf workshops. De navolgende onderwerpen staan centraal:
Dag 1:   Het verwerkingsregister
Dag 2:   Verplichtingen van verantwoordelijken en verwerkers
Dag 3:   Bewustwording & communicatie en Privacy beleid (intern) en privacy statement (op de  website)
Dag 4:   Toestemming vragen en vastleggen & informeren betrokkenen over gegevensverwerking
Dag 5:   Meldplicht Datalekken

Voor een verdere beschrijving van het programma klik hier.

Klik hier voor het aanmeldformulier.

Tussen de workshops ligt een periode van enkele weken waarin je wat je tijdens de workshop hebt geleerd, kunt toepassen in je eigen organisatie.

Wie begeleidt de workshops?
De workshops worden begeleid door Marianne Mathlener. Zij is zelfstandig projectleider en begeleidt organisaties bij de implementatie van de nieuwe privacywetgeving in de organisatie. Op dit moment doorloopt ze met het Rode Kruis een uitgebreid traject. Ze heeft daarnaast ook ervaring met privacy trajecten bij andere organisaties. Haar aanpak bestaat uit een praktische benadering en het concreet toepasbaar maken van lastige regels uit de wetgeving voor mensen die niet dagelijks met deze materie bezig zijn. Gezamenlijk een vergelijkbaar implementatieproces doorlopen, niet overal het wiel voor hoeven uitvinden en leren van elkaars aanpak is dé manier om op een laagdrempelige manier dit onderwerp aan te pakken.

Data
Inmiddels zijn er al drie reeksen van start gegaan. Vanwege de grote belangstelling wordt er een extra reeks georganiseerd.
Het betreft de volgende data:
Week 21            donderdag 24 mei van 13.00 tot 17.00 uur
Week 22            donderdag 31 mei van 13.00 tot 17.00 uur
Week 24            donderdag 14 juni (hele dag) van 10.00 tot 16.00 uur
Week 26            donderdag 28 juni van 13.00 tot 17.00 uur
Week 27            donderdag 5 juli van 13.00 tot 17.00 uur

De reeks workshops wordt alleen georganiseerd bij voldoende belangstelling, maar wees er snel bij, want vol is vol!
 
gerelateerde items