Astma Fonds winnaar Socutera Jaarprijs 2009

7 oktober 2009
Nieuws | | Goede doelen

AMSTELVEEN (7 oktober) - De Socutera Jaarprijs is maandag 5 oktober als slot van de VFI-Dienstendag uitgereikt aan het Astma Fonds. Tijdens de uitreiking in 't Spant in Bussum, heeft het publiek uit vier, door de vakjury genomineerde filmpjes, de winnaar gekozen door per SMS haar stem uit te brengen.


Volgens de vakjury geeft het winnende filmpje van het Astma Fonds (50 jaar) een duidelijk beeld dat er door de jaren heen veel is bereikt. Het filmpje is met veel liefde gemaakt en erg professioneel. De overige genomineerden waren Amnesty International, Fonds Gehandicaptensport en Stichting Vluchteling. Samen met het Astma Fonds waren deze goede doelen door de vakjury uit 45 inzendingen genomineerd.

 


De winnaar ontving uit handen van Nancy Bulsink (hoofd communicatie ABN AMRO Private Banking) een cheque ter waarde van € 5.000,-. De overige 3 nominaties ontvingen een waardecheque van € 1.000,-. De geldprijzen zijn door ABN AMRO Private Banking ter beschikking gesteld.

 


Michael Rutgers, directeur Astma Fonds: "We zijn heel blij met de prijs. Juist in ons jubileumjaar is dit een mooi cadeau. Het spotje is met veel zorg gemaakt en ik ben er trots op dat de jury dat ook zag. Het Astma Fonds wilde laten zien dat we in 50 jaar veel hebben betekend voor mensen met een chronische longziekte. En dat we nog niet klaar zijn. Dat is goed gelukt."

 


De Socutera Jaarprijs is een jaarlijks terugkerend evenement van VFI, brancheorganisatie van goede doelen, waar Socutera een onderdeel van is.  


Bekijk het winnende filmpje