Arbeidsconflict KNGF-Greve beëindigd met geheime deal

31 augustus 2017, 14:45
Het hoogopgelopen arbeidsconflict tussen directeur Ellen Greve en de RvT van KNGF Geleidehonden is beëindigd met een vertrekregeling waarover de betrokken partijen geen mededelingen willen doen. Greve verlaat na 13 jaar per 1 september de organisatie, zo blijkt uit een korte mededeling op de website van KNGF vanmiddag. Partijen willen bevestigen noch ontkennen dat de impasse is doorbroken door een interventie van enkele leden van de BusinessPub van KNGF, onderwie Dig Istha en Peter R. De Vries.
 
De korte mededeling van KNGF bevat de bekende formuleringen die bij de afronding van arbeidsconflicten gebruikelijk zijn. De partijen die elkaar eerder voor de rechter naar het leven stonden, zwaaien elkaar nu lof toe.
 
Het einde van het conflict komt nadat directeur Greve afgelopen mei een rechtszaak op vrijwel alle punten won en RvT-leden onder ede verhoord dreigden te worden over de gang van zaken. Deze eerdere uitspraak van de Rechtbank Amsterdam in het ernstige arbeidsconflict bij KNGF Geleidehonden geeft in geanonimiseerde versie  bij lezing een treurig beeld van de wijze waarop de relatie tussen directeur Greve en haar bestuur in zeer korte tijd volledig ontspoorde.
 
Enkele prominente leden van KNGF’s businessclub (BusinessPub), onderwie Dig Istha, Peter R. de Vries, Gerdi Verbeet en Charles Groenhuijsen boden toen aan te bemiddelen, waardoor een verdere bloedige rechtsgang met nóg meer publicitaire en financiële schade voor alle betrokkenen kon worden voorkomen. Of een interventie van leden van de BusinessPub inderdaad heeft geleid tot een voor beide partijen klaarblijkelijk bevredigende oplossing, kon door geen van de betrokkenen bevestigd worden.
 
Tot er een opvolger voor Greve is gevonden is de dagelijkse leiding in handen van waarnemend directeur Peter van der Heijden. Hij is sinds 2004 werkzaam bij KNGF Geleidehonden als Hoofd Training & Cliëntenzorg.
 
►Lees ook: KNGF-bestuurders worden verhoord over ontslag directeur Greve
►Lees ook: Et tu, Brute? Het falende toezicht bij KNGF

Voor de mededeling op de website van KNGF Geleidehonden: klik hier.
 
Nieuw: 
DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items