Toon alles (3)
Friso Liesker

Anton Westerlaken wordt voorzitter van NSGK

16 december 2009, 08:59


AMSTELVEEN (16 december) - Anton Westerlaken, onder meer oud-voorzitter van vakbond CNV, is per 14 december aangetreden als voorzitter van de raad van toezicht van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK).

 


De oud-vakbondsman volgt Thea Blankert-van Veen op, die in 2007 aantrad als voorzitter van het toenmalige bestuur van de organisatie. De NSGK is de belangrijkste goededoelenorganisatie voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland. Bij de organisatie, die volgend jaar 60 jaar bestaat en dat viert met onder meer een nieuwe huisstijl (zie afbeelding), treedt ook Adri de Vries toe tot de raad van toezicht. De Vries heeft veel ervaring in de communicatiebranche en was onder meer directeur van SIRE (Stichting Ideële Reclame).

 


’s Heeren Loo

Westerlaken toont al jaren grote betrokkenheid bij mensen met een handicap is groot. Zo was hij acht jaar lang bestuursvoorzitter van ’s Heeren Loo, een zorgaanbieder voor mensen met een ernstige beperking. Sinds 1 november 2007 is Westerlaken lid van de raad van bestuur van het universitair medisch centrum Erasmus MC. Naast Westerlaken en De Vries bestaat de raad van toezicht uit drie deskundigen op het gebied van zorg, handicaps en financiën. Samen zien zij erop toe dat de NSGK haar fondsen voor kinderen en jongeren met een handicap op een verantwoorde manier werft en besteedt.

 


Raad van toezicht

De raad van toezicht is in 2007 in het leven geroepen door de nu vertrekkende Blankert-van Veen om zo de onafhankelijkheid van het toezicht nog beter te waarborgen. Voor de continuïteit namen leden van het voormalige bestuur zitting in de nieuwe raad van toezicht, om vervolgens gefaseerd af te treden.

gerelateerde items