Toon alles (3)

Amref werkt volop samen met bedrijfsleven

16 januari 2017, 11:00
Patricia Vermeulen, directeur van Amref: ‘Fantastisch dat reizigers en medewerkers van Royal Schiphol Group ons gaan helpen het nijpende tekort aan medisch personeel in Afrika terug te dringen.
Patricia Vermeulen, directeur van Amref: ‘Fantastisch dat reizigers en medewerkers van Royal Schiphol Group ons gaan helpen het nijpende tekort aan medisch personeel in Afrika terug te dringen.
Amref Flying Doctors is een samenwerking gestart met Schiphol voor de duur van drie jaar om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor een betere gezondheid in Afrika. Tegelijkertijd is de samenwerking met advocatenkantoor Allen & Overy volgens Amref succesvol afgesloten. Met deze samenwerking heeft Amref Flying Doctors twee projecten in Tanzania volledig kunnen financieren, waarmee '170.000 jonge mensen in het armste gebied van Tanzania een gezonde toekomst gegeven kan worden'.
 
‘Amref Flying Doctors werkt op verschillende manieren samen met bedrijven. Veel bedrijven zoeken naar manieren om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Medewerkers van organisaties die maatschappelijk betrokken ondernemen, beoordelen de organisatie veelal positiever en voelen zich meer betrokken. Daarnaast is gebleken dat bedrijven met hogere maatschappelijke prestaties aantrekkelijker zijn voor toekomstige medewerkers en het de reputatie van het bedrijf versterkt’, aldus Amref.
 
Medische training
In de samenwerking met Schiphol volgt Amref Unicef op als maatschappelijk partner, waarmee de samenwerking op 31 december 2016 afliep. Het doel van de samenwerking is om circa vierduizend mensen in Afrika een medische training te geven, waardoor ongeveer twee miljoen mensen toegang tot gezondheidszorg krijgen. Een van de manieren waarop Schiphol en Amref Flying Doctors geld in gaan zamelen, is via collectezuilen in de terminals.
 
‘Nijpend tekort aan medisch personeel’
Patricia Vermeulen, directeur van Amref Flying Doctors: ‘Fantastisch dat reizigers en medewerkers van Royal Schiphol Group ons gaan helpen het nijpende tekort aan medisch personeel in Afrika terug te dringen. We zijn erg trots dat we gekozen zijn als de partner van Royal Schiphol Group en zien uit naar een succesvolle samenwerking.’
 
Twee miljoen van Allen & Overy
Succesvol was het tweejarige partnerschap tussen het internationale advocatenkantoor Allen & Overy en Amref Flying Doctors in ieder geval. Door een gezamenlijke krachtinspanning vanuit veertig Allen & Overy-kantoren is er twee miljoen euro aan donaties en pro bono werk opgehaald. Volgens Allen & Overy de succesvolste partnership tot nu toe. Met het geld heeft Amref Flying Doctors twee projecten in Tanzania volledig kunnen financieren.
 
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
   
gerelateerde items