Amerikanen flessen belasting met immateri

22 maart 2007
Nieuws | | Tax & Legal

Afgelopen jaar hebben meer dan 100.000 Amerikaanse burgers de belastingdienst benadeeld door onjuiste aftrekposten te hanteren, waar het gaat om immateriële giften aan goede doelen. In totaal is voor 1.8 miljard dollar belasting ontdoken.


Het bedrag dat de overheid op de ontduiking heeft geplakt is een schatting die naar voren kwam uit een steekproef van 211 aangiften, waarin grote giften in goederen en onroerend goed werden geclaimd. Het bleek dat 24% van de belastingbetalers die immateriële giften zeiden te hebben gedaan niet in staat waren de betreffende giften op een juiste manier te onderbouwen. Ongeveer 19% van de belastingbetalers die meer dan een half miljoen in goederen en onroerend goed doneerden voegden geen enkel bewijsstuk bij hun aangifte.



De bevindingen van het Inspector General's Office hebben in de senaat geleid tot de roep om een hardere aanpak. Of zoals senator Charles E. Grassley het zegt: "Eerlijke belastingbetalers zouden niet de lasten moeten dragen van zij die spelletjes willen spelen met belastingregels die beogen het geven aan het goede doel te stimuleren."