Alles voor en over major donors in De Dikke Blauwe4

26 oktober 2017, 06:00
Alles voor en over major donors in De Dikke Blauwe4
Alles voor en over major donors in De Dikke Blauwe4
Een op de zeventig Nederlanders (1,5 procent van de bevolking) geeft jaarlijks meer dan tweeduizend euro aan goede doelen. Deze groep is verantwoordelijk voor meer dan een kwart van het totaal aan jaarlijkse giften (27 procent). Een groot deel van die grote giften is afkomstig van vermogende Nederlanders. Geen wonder dat veel goede doelen naarstig naar hen op zoek gaan. Maar (potentiële) grootgevers zijn geen geldboompjes en willen graag onafhankelijke informatie. Die vinden ze in De Dikke Blauwe4.
 
Portretten major donors
Wat major donors drijft, is te lezen in de diverse interviews in de nieuwe jaargids. U vindt daar portretten van een aantal grote gevers als Caroline Dusee, Sylvia Tóth en Hans Melchers.
 
Van DDB-Expert Tax & Legal mr. dr. Ineke Koele kunt u een scherpe analyse lezen waarin zij een lans breekt voor een meer holistische visie op maatschappelijke vrijgevigheid door zowel particulieren, stichtingen als overheid. Door meer naar het 'grote plaatje' te kijken bij vermogensoverdracht, is er heel veel te winnen in de blauwe driehoek.
 
Update De Blauwe Belofte
Vorig jaar introduceerde De Dikke Blauwe De Blauwe Belofte, een Nederlandse variant van The Giving Pledge. De Blauwe Belofte roept Nederlandse miljonairs op om ten minste tien procent van hun vermogen vrij te maken voor maatschappelijke vrijgevigheid. Hoe gaat het met die belofte? U leest het in De Dikke Blauwe4.
gerelateerde items