Agenda Filantropie 2010 krijgt vervolg

11 juni 2009, 08:59
AMSTELVEEN (11 juni) - Op het Civil Society Congres was de Agenda Filantropie 2010 een belangrijk thema. De agenda werd tijdens diverse sessies en de afsluitende plenaire sessie besproken. Stichting Civil Society maakte na afloop van het congres bekend dat er in september een vervolgbijeenkomst komt.


De Agenda Filantropie 2010 werd opgesteld door een commissie waarvan Ted van den Bergh (Triodos Foundation) voorzitter was. Van den Bergh toonde zich tijdens de afsluitende plenaire sessie van het congres content met de respons. "Er zijn weleens congresthema's met minder enthousiasme besproken."

 


SBF-voorzitter Rien van Gendt ziet in de agenda een aansporing om actiever te worden richting "een overheid die ons niet begrijpt." Hij wil: "Snel over naar de inhoud. Want daar zit onze passie, niet bij de fiscaliteit. Het is van belang dat de organisaties in onze sector gaan begrijpen dat er meer is dat ons bindt dan dat ons verdeelt."

 


Commissielid Michael Rutgers (Astma Fonds): "Bij de overheid hebben we geen identiteit. We moeten weg bij Financiën en Justitie."

 


Van Gendt: "Juist, er spreekt angst voor misbruik uit dat de sector bij deze ministeries is ondergebracht."

 


Maar hoe gaat het nu verder met de Agenda Filantropie? Hoe wordt het doel om de sector op een aantal thema's samen te brengen en met één mond te laten spreken dichterbij gebracht? Gosse Bosma (Stichting Civil Society): "Continuïteit en opvolging zijn nu belangrijk. We vragen de commissie eindverslag uit te brengen. Daarna willen we, waarschijnlijk in september, een ronde tafel gesprek met een beperkt aantal deelnemers over de agenda organiseren. Ted van den Bergh heeft al aangegeven dat hij deze discussie wil leiden."

 


Tijdens de plenaire slotsessie gaf een aantal aanwezigen al aan dat zij graag aan deze gesprekken willen deelnemen.

 


 

gerelateerde items