Advies Cie. Pont voor CBF en VFI klaar

27 juni 2007


AMSTELVEEN (28 juni) - De vorig jaar ingestelde Vervlechtingscommissie onder leiding van Hans Pont ("Commissie Pont II") heeft haar advies onlangs aangeboden aan de besturen van VFI en CBF. Deze Vervlechtingscommissie was ingesteld door beide besturen en had tot doel een advies op te stellen over de mogelijke vervlechting van de door de VFI vastgestelde Code Goed Bestuur ("Code Wijffels") met het CBF-Keur.

 


Het advies van de Commissie Pont II heeft op dit moment formeel de status van een intern advies. Dat wordt tijdens de ALV van de VFI vanmiddag door de leden besproken, terwijl het CBF het advies vandaag toestuurt aan al haar keurmerkhouders.

 


Het CBF-bestuur zal daarbij ook het advies van haar College van Deskundigen betrekken.

 


In het najaar besluit het CBF-bestuur, nadat het VFI-bestuur is gehoord, in hoeverre de voorstellen van de Commissie Pont II tot wijzigingen van het keurmerk zullen worden overgenomen en welke aanpassingen in de toetsingsmethodiek nodig zullen zijn.

 


Het CBF verwacht dat het nieuwe Reglement in de loop van 2008 van kracht zal worden. Bij de implementatie van eventuele nieuwe regels zal in elk geval een overgangsperiode in acht worden genomen. Volgende week in FM de tekst van het advies en reacties uit de sector.