Toon alles (1)

Negen tips om meer uit je online nieuwsbrief te halen

14 augustus 2018, 08:00
9 tips om meer uit je online nieuwsbrief te halen
9 tips om meer uit je online nieuwsbrief te halen
Ook jouw inbox loopt er waarschijnlijk vol van: nieuwsbrieven. Gevraagd en ongevraagd ontvang je maandelijks, wekelijks en soms zelfs dagelijks content van organisaties waar je ooit een bestelling hebt gedaan, een artikel hebt gedownload of waar je op een andere manier contact mee hebt gehad. Dat overkomt ook jouw doelgroep. In deze overload aan nieuwsbrieven is het dus belangrijk om op te vallen. Maar hoe doe je dat? Wat maakt dat mensen jouw nieuwsbrief wél lezen? In dit artikel geven wij je 9 tips om je nieuwsbrief te optimaliseren: 

1. Claim een moment


Bij het versturen van een nieuwsbrief is het belangrijk dat je consistent bent. Die consistentie kan ‘m in vele dingen zitten, bijvoorbeeld in een passende vormgeving en terugkerende rubrieken, maar ook in het moment van versturen. Kies een vaste dag en/of tijdstip om dit te doen, bijvoorbeeld iedere laatste vrijdag van de maand om 11:00 uur. Jouw nieuwsbriefabonnees weten zo waar ze aan toe zijn.
 
Hoe vaak je een nieuwsbrief verstuurt is afhankelijk van de hoeveelheid content die je te melden hebt. Wij raden je aan minimaal eens per maand een nieuwsbrief te versturen en maximaal eens per week. Het is belangrijk om regelmatig iets van je te laten horen, maar een te hoge frequentie kan voor irritatie zorgen en dat wil je ook niet! 

2. Kies vaste rubrieken


Zoals gezegd is het slim om vaste, terugkerende rubrieken voor je nieuwsbrief te kiezen. Dit zorgt niet alleen voor herkenbaarheid voor je lezers, maar maakt ook dat je zelf gemakkelijker vooruit kunt plannen. Voorbeeldrubrieken kunnen zijn:
Donateur van de maand
Achter de schermen bij …
Nieuwsflits
Uitgelicht: gave acties
Agenda

3. Personaliseer content


Uit onderzoek is gebleken dat de grootste reden om je uit te schrijven voor een nieuwsbrief het feit is dat men geen relevante content ontvangt. Dit moet je dus voorkomen! Bied abonnees daarom de mogelijkheid om hun interesses op te geven en noteer op welke manier ze lid zijn geworden van de nieuwsbrief. Zo kun je het bestand segmenteren en iedereen voorzien van relevante informatie.
 
Wij zelf doen dit ook. Ons nieuwsbriefbestand is namelijk gesegmenteerd op basis van of een persoon wel of geen klant is. Iedere maand versturen wij hierdoor twee nieuwsbrieven: één naar ons algemene nieuwsbriefbestand en één naar ons klantenbestand. Dit maakt dat wij onze nieuwsbrieven op maat kunnen opstellen! 

4. Gebruik een online tool


Er bestaan veel online tools, zoals Sendgrid en Mailchimp, die jou het leven een stuk gemakkelijker maken. Met behulp van deze tools kun je er bijvoorbeeld voor zorgen dat iedere ontvanger een persoonlijke aanhef te zien krijgt, kun je je nieuwsbriefbestand segmenteren en kun je het tijdstip van verzenden van je nieuwsbrief vooraf inplannen. Daarnaast bieden deze tools veel marketing- en brandingmogelijkheden.
gerelateerde items