7 december: uitreiking vrijwilligersComplimenten

1 december 2004
Nieuws | | Vrijwilligers

Twintig vrijwilligersprojecten, tien gemeenten en tien bedrijven zijn dit jaar genomineerd voor drie belangrijke vrijwilligersprijzen: het Nationale Compliment, het GemeentenCompliment en Het OndernemersCompliment. Vereniging NOV (Nationale Organisaties Vrijwilligerswerk) reikt de prijzen op 7 december uit, samen met de Rabobank, de Commissie Vrijwilligersbeleid en Samenleving & Bedrijf. Plaats van handeling: partyship Ocean Diva in Amsterdam.

Het Nationale Compliment, dat de NOV dit jaar voor de achtste keer samen met de Rabobank uitreikt, gaat naar landelijke vrijwilligersprojecten die opvallen en inspireren. Van de 580 inschrijvingen zijn 20 projecten genomineerd. De jury, met o.a. NOC*NSF-voorzitter Erica Terpstra, selecteert drie prijswinnaars, die respectievelijk 12.500, 7.500 en 5.000 euro kunnen winnen.

Gemeenten met een actief vrijwilligerswerkbeleid komen in aanmerking voor Het GemeentenCompliment. De 10 genomineerden worden beoordeeld door een jury onder leiding van Marry Visser, voorzitter van de Commissie Vrijwilligersbeleid. Ook hier zijn drie prijzen te vergeven.

Het OndernemersCompliment is een prijs voor het beste initiatief op het gebied van werknemersvrijwilligerswerk. Orange, IBM, Fortis, KPMG en TPG zijn genomineerd voor een Compliment op nationaal niveau. Gegadigden voor een lokaal Compliment zijn Statement, KrisKras Design, ING Bank, Rotterdam, Hendrix UTB en Fortis Business Centre Rotterdam.

Met de prijsuitreiking willen de deelnemende organisaties projectmedewerkers, gemeenten en bedrijven belonen voor hun inspanningen, en nieuwe initiatieven stimuleren. Thema dit jaar is: