BankGiro Loterij keert 66,9 miljoen uit voor cultuur

17 februari 2017, 15:30
De BankGiro Loterij verdeelde dit jaar 66,9 miljoen euro onder 66 organisaties die werken op het terrein van cultuur en monumentenzorg in Nederland.
De BankGiro Loterij verdeelde dit jaar 66,9 miljoen euro onder 66 organisaties die werken op het terrein van cultuur en monumentenzorg in Nederland.
Net als van de VriendenLoterij, vond gisteren ook het jaarlijkse Goed Geld Gala plaats van de BankGiro Loterij. De BankGiro Loterij verdeelde dit jaar 66,9 miljoen euro onder 66 organisaties die werken op het terrein van cultuur en monumentenzorg in Nederland.
 
Het Prins Bernhard Cultuurfonds ontvangt de grootste bijdrage van bijna 15 miljoen euro.
Bijna 1 miljoen euro hiervan komt uit zogenoemde geoormerkte loten, waarbij deelnemers van de loterij speciaal meespelen voor het Cultuurfonds. Het fonds krijgt daarnaast een extra bedrag van €500.000 voor een nieuwe serie van het televisieprogramma ‘Maestro’. Hierin worden dit najaar opnieuw acht bekende Nederlandser als dirigent voor een groot symfonieorkest gezet om te strijden om de titel ‘Maestro van het jaar’. Tevens won het Cultuurfonds de BankGiro Loterij Museumprijs van 100.000 euro en krijgt het BankGiro Loterij Theaterweekend een vervolg in samenwerking met het Cultuurfonds. 
 
U kunt het overzicht van de verdeling van de BankGiro Loterij hier bekijken.

►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.

Bekijk hier de videoimpressie:
 
gerelateerde items