Toon alles (2)
Kirsten Karmiggelt

VriendenLoterij deelt 56,6 miljoen uit tijdens Goed Geld Gala

17 februari 2017, 15:00
VriendenLoterij deelt 56,6 miljoen uit tijdens Goed Geld Gala
VriendenLoterij deelt 56,6 miljoen uit tijdens Goed Geld Gala
Tijdens het Goed Geld Gala is door de Vriendenloterij 56,6 miljoen euro uitgedeeld aan 48 goede doelen. Onder hen de vaste goede doelen als het Aids Fonds, KWF Kankerbestrijding en Jantje Beton, die ieder jaar gegarandeerd een schenking ontvangen.
 
Een van de ontvangers is het Nationaal Ouderenfonds. Dankzij een extra schenking van € 495.000,- kan een mantelzorgprogramma bij dementie ontwikkeld worden. Dit programma ondersteunt mantelzorgers bij hun goede zorg, zowel praktisch als in kennis. Deze schenking komt bovenop de reguliere bijdrage van € 1.933.230,- die het Nationaal Ouderenfonds over 2016 van de VriendenLoterij ontvangt.
 
Villa Pinedo krijgt een eenmalige schenking van € 250.000,- om beschadiging bij kinderen in (v)echtscheidingen te voorkomen of verzachten. De eenmalige schenking wordt ingezet om het buddyproject landelijk uit te rollen en het aantal buddy’s te vergroten. De buddy’s zijn leeftijdgenoten met dezelfde ervaring en opgeleid om kinderen en jongeren tussen 12 en 24 jaar te begeleiden in het verwerken van de scheiding van hun ouders. Gedurende een aantal maanden worden deze kinderen en jongeren online bijgestaan door hun buddy.
 
Lees meer over alle goede doelen die een bijdrage hebben ontvangen.

Impressie Goed Geld Gala:


Speech Boudewijn Poelmann:


Speech minister Schippers:
gerelateerde items