Glazen Huis maakt comeback voor regenwoud

Beeld: Kunal Shinde/Unsplash.
Beeld: Kunal Shinde/Unsplash.
17 november 2021
Nieuws | | Fondsenwerving

Van 18 t/m 24 december 2021 keert het Glazen Huis van 3FM Serious Request terug. Vanwege dalende luistercijfers en opbrengst, vond het jaarlijks terugkerende evenement na jaren sinds 2018 in een nieuwe vorm plaats. Dit jaar zullen 3FM dj’s Jorien Renkema, Sander Hoogendoorn, Frank van der Lende en Rob Janssen in de week voor Kerst in Amersfoort bij De Nieuwe Stad weer old school opgesloten worden om plaatjes te draaien. Het doel: samen met heel Nederland zoveel mogelijk geld ophalen voor het Wereld Natuur Fonds (WNF).
 
De sleet zat er een beetje in bij 3FM Serious Request. De luistercijfers daalden en dat gold ook voor de opbrengst, die in 2017 ‘nog maar’ vijf miljoen euro bedroeg. Het werd tijd voor iets anders. In 2018 trokken drie teams van steeds twee 3FM-dj’s voor het eerst een week lang te voet door het land. De dj’s kregen opdrachten van het publiek, die ze tijdens hun tocht moesten uitvoeren. Samen met het Rode Kruis zamelden ze zo geld in voor het goede doel. Nu is het Glazen Huis terug van weg geweest en keert de actie ‘terug naar de basis’.
 
Klimaatverandering
Het Glazen Huis staat dit jaar volgens de organisatie symbool voor ‘een broeikas waarin de temperatuur letterlijk tot grote hoogte kan stijgen’. Het is de bedoeling dat het aanwezige publiek in Amersfoort deze temperatuur laat dalen door zich in te spannen in de kas die gekoppeld is aan het Glazen Huis. Ook zullen er rond het Glazen Huis activiteiten worden georganiseerd om geld op te halen voor WNF.
Natuurlijk kunnen luisteraars ook een steentje bijdragen door een plaat aan te vragen, een donatie te doen of zelf in actie te komen. De acties kunnen aangemeld worden bij de website van 3FM. Ook worden daar tips gegeven voor het opzetten van een succesvolle actie en wordt er antwoord gegeven op de veel voorkomende vragen.
 
De dj’s Renkema en Hoogendoorn kijken ernaar uit om zich in te zetten voor het goede doel. ‘Eigenlijk is het sinds dat ik in 2009 radio ging maken altijd al mijn droom geweest om onderdeel te worden van het Glazen Huis’, aldus Renkema. ‘Nu is het zover en wat is dat een enorme eer! En dan ook nog eens voor het Wereld Natuur Fonds, een goed doel dat ik al van kleins af aan support. Het is hard nodig dat we met 3FM Serious Request in actie komen tegen klimaatverandering en ik zal zeker niet schromen om mijn ervaring als Ranger van vroeger in te zetten in de week voor kerst!’
 
Topjaar 2012
Het absolute topjaar van Serious Request was 2012 met de dj's Gerard Ekdom, Giel Beelen en Michiel Veenstra in het Glazen Huis. Toen werd uiteindelijk ruim 13,8 miljoen euro ingezameld voor het terugdringen van babysterfte.
 
Bron: 3FM
Klik hier voor meer informatie over 3FM Serious Request 2021.
Lees ook: ‘Geven en/of nemen, dat is de vraag’ door Marc van den Tweel

 
Bekijk hieronder de aankondiging van het Glazen Huis 2021.