1.200 deelnemers aan onderzoek Filantropie in Nederland

28 september 2015, 10:47
1.200 deelnemers aan onderzoek Filantropie in Nederland
1.200 deelnemers aan onderzoek Filantropie in Nederland
Afgelopen juni is het onderzoek ‘Filantropie in Nederland’ van start gegaan met een online enquête waarbij grootschalig grote gevers anoniem werd gevraagd naar hun verwachtingen over de relatie en communicatie met de non-profitorganisaties die zij (willen) steunen met €1.000 of meer per donatie. De onderzoekers melden dat er tot nu toe 1.200 mensen hebben deelgenomen aan het onderzoek, waarvan de resultaten in november bekend worden gemaakt.

‘Momenteel analyseren we de resultaten en voorzien we de eerste conclusies van het onderzoek van extra context door afname van een groot aantal diepte-interviews met gevers en medewerkers van non-profit organisaties. Hiermee ontstaat aanvullende informatie en waarborgen we dat we de resultaten van de online enquête op de juiste manier interpreteren’, zeggen de onderzoekers.

Vakdag Fondsenwerving
Tijdens de Vakdag Fondsenwerving op 19 november worden de resultaten van het onderzoek bekendgemaakt. ‘Hieraan voorafgaand organiseren we speciaal voor de partners van het onderzoek een besloten bijeenkomst. We hebben de intentie om dit onderzoek over twee jaar te herhalen’, aldus de onderzoekers.
gerelateerde items