Toon alles (1)

‘Dementie krijgt gezicht in Europa’

8 januari 2016, 00:00
Gea Broekema
Gea Broekema
Het Nederlands voorzitterschap van de EU is een feit. Dit betekent dat het Nederlandse dementiebeleid een Europees tintje krijgt, schrijft Gea Broekema (Alzheimer Nederland) in haar blog.
 
In mei van dit jaar staat een tweedaagse Europese conferentie gepland met als inzet de best practices in Europa te delen én kennis en inzichten op het terrein van dementie te versterken. Het Europees agenderen van dementie is het initiatief van staatssecretaris Van Rijn. Hij wil hiermee het signaal afgeven dat het sterk stijgende aantal dementiepatiënten niet langer een Nederlands probleem is, maar steeds meer vraagt om een pan-Europese strategie.
 
Ambitie
Nu ben ik het direct met elke criticaster eens dat een Europese conferentie in Nederland niet direct zal leiden tot minder dementiepatiënten. Maar ik deel wel de ambitie van de staatssecretaris om samen te werken met kennisinstellingen in Europa, om een oplossing te vinden voor de ziekte dementie en om de zorg voor dementiepatiënten en hun mantelzorgers te optimaliseren. 
 
Lees het volledige blog van Gea Broekema op Skipr 
 
Overzicht van de reeds gepubliceerde blogs van Gea Broekema:


 
gerelateerde items