Veelgestelde vragen over de newsrooms

Veelgestelde vragen over de newsrooms
Veelgestelde vragen over de newsrooms
Van de organisaties die op De Dikke Blauwe een newsroom hebben, krijgen we soms vragen over de site of over het aanleveren van materiaal. Hieronder treft u de meest gestelde vragen aan. Staat uw vraag er niet bij, neem dan even contact op met onze eindredacteur: kirsten.karmiggelt@lenthe.nl.
 
Aan de rechterzijde van de pagina staat een aantal tags. Waar komen die vandaan en kunnen ze aangepast of aangevuld worden?
De tags worden gegenereerd uit de artikelen op de pagina. In principe kunnen de tags niet aangevuld worden, omdat dan de kans bestaat dat er ook tags op uw pagina verschijnen van andere organisaties.
Een voorbeeld:
Uw stichting ABC wil graag de tag ‘natuur’ op uw pagina vermeld zien. De stichting 123 wil dat ook. Op het moment dat we deze tag toevoegen, wordt de naam ‘Stichting 123’ als tag op uw pagina vermeld. Dat werkt verwarrend.
 
Waarom staan sommige artikelen in de rij onder ‘Laatste nieuws en artikelen’ en andere in de blokjes aan de linkerzijde?
Artikelen worden op datum ingevoerd. Het meest actuele nieuws staat bovenaan. Wordt er een nieuwer artikel toegevoegd, dan zakken alle artikelen een plaats naar beneden.
 
Mogen we het blokje links onderin ook gebruiken voor een nieuwtje?
Dat blokje is gereserveerd voor het jaarverslag, zodat het voor geïnteresseerden bij iedere organisatie op dezelfde plek te vinden is.
 
We willen graag een video op onze pagina. Hoe leveren we die aan?
Voor video’s ontvangen wij graag een url naar een Youtube-filmpje.
 
Zijn er vereisten aan het aanleveren van nieuwsberichten?
Berichten ontvangen we graag in Word-bestanden met een duidelijke foto. De foto’s op onze site hebben de afmeting van 400x300 pixels. Houd er dus rekening mee dat het bijsnijden van staande foto’s soms lastig is.
 
Wij hebben een evenement voor de agenda, zijn daar kosten aan verbonden?
Voor onze paspoorthouders is een vermelding in de agenda gratis.
 
Is het ook mogelijk een bericht te plaatsen in het DDB Journaal?
Dat is mogelijk, maar er zijn wel kosten aan verbonden. Neem voor meer informatie contact op met Johan Dijk, via johan.dijk@lenthe.nl of 06-15894245. Is uw bericht echter relevant en urgent genoeg voor alle lezers, dan zal de hoofdredactie dat bericht op basis van journalistieke criteria zelf plaatsen.