UNICEF Met u bieden we kinderen een duurzame toekomst

 
“Ik ben blij dat ik deel uitmaak van een team dat bouwstenen maakt van gerecycled plastic om scholen te bouwen voor kinderen. Hier word ik gelukkig van.”
Yvonne Koffi (22 jaar) werkt bij een plasticrecycling-fabriek in Ivoorkust. Ze maakt deel uit van het duurzame UNICEF-programma Plastic Bricks. Uit onderzoek blijkt dat we de komende 30 jaar meer dan ooit plastic gaan produceren in de wereld. De impact van plastic op mens en milieu is een probleem dat dringend moet worden opgelost en Plastic Bricks draagt hier positief aan bij. 
 
Ivoorkust heeft een enorm afvalprobleem. Slechts vijf procent van het plastic wordt verkocht voor recycling, vooral door vrouwen. Helaas levert dit hen veel te weinig op. Tegelijkertijd gaan er in Ivoorkust 1,6 miljoen kinderen en jongeren niet naar school. UNICEF heeft een recyclingfabriek in Ivoorkust en koopt het plasticafval direct in bij de vrouwen voor een eerlijke prijs. Daarnaast verwerken we het puin tot bouwstenen voor de bouw van nieuwe klaslokalen. Ook trainen we moeders en jongeren in het verzamelen, veilig opslaan en verwerken van het plastic overschot. Zo bieden we vrouwen en jongeren in Ivoorkust hoop voor de toekomst.
 
Uw bijdrage maakt een wereld van verschil
We voeden, beschermen en scholen elk jaar miljoenen kinderen. Daarnaast adviseren we regeringen, overtuigen bedrijven en lobbyen bij wereldleiders voor het waarborgen van kinderrechten. We zorgen ook voor duurzame oplossingen en ruimen obstakels uit de weg. Wij zijn dankbaar voor de steun en betrokkenheid van mensen zoals u, die op grote schaal impact willen maken. U kunt ons steunen met een eenmalige gift, (fiscaal aftrekbare) periodieke schenking of een Fonds op Naam. Bij UNICEF is uw wens voor kinderen leidend. Wij bespreken graag met u welke programma’s aansluiten op uw persoonlijke wens. Major donors en Foundations kunnen contact opnemen met Geneviève Wehry, Major Donor & Foundations Manager.
 
ALGEMENE INFORMATIE
UNICEF Nederland

www.unicef.nl
gwehry@unicef.nl
+31 611502576
Directeur: Suzanne Laszlo
Voorzitter: Just Spee 
Keurmerken: CBF
ANBI: Ja
IBAN: NL86INGB0000000121