Liliane Fonds opent wereld voor kinderen met handicap

Liliane Fonds opent wereld voor kinderen met handicap
Liliane Fonds opent wereld voor kinderen met handicap
Het Liliane Fonds steunt kinderen met een handicap op de armste plekken van de wereld met individuele hulp op maat. Kleinschalig, concreet en doeltreffend. Kinderen zoals Sempeta uit Kenia, die ervan droomt om arts te worden, want dan kan hij andere kinderen helpen die ook een handicap hebben.
 
Kwetsbare kinderen
Het Liliane Fonds helpt kinderen die het aan alles ontbreekt: buitengesloten, kansloos en veel vaker dan anderen slachtoffer van verwaarlozing en geweld. Wij helpen deze kinderen op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en het toegankelijk maken van hun omgeving. Zodat ze kunnen meedoen met andere kinderen en in hun gezin en zich kunnen ontwikkelen.
Dat doen we in overleg met hun ouders of verzorgers en in samenwerking met onze lokale partnerorganisaties. Zij kennen immers de cultuur, mogelijkheden en beperkingen ter plekke als geen ander. Onze partnerorganisaties worden zorgvuldig gekozen en begeleid. 
 
Ontstaan
In 1980 is het Liliane Fonds opgericht door Lieke (Liliane) Brekelmans-Gronert. Lieke werd als kind getroffen door polio en trok zich later het lot aan van kinderen met een beperking die minder ontwikkelingsmogelijkheden hadden dan zijzelf in haar leven had gehad. Zij besloot hen te helpen met concrete, individuele hulp. Omdat organisaties in Nederland dergelijke hulp niet boden, zamelde zij in haar omgeving geld in om een naaimachine te kopen voor een meisje op Sumatra. Al snel deden meer kinderen een beroep op het Liliane Fonds. 
 
Onze droom
Vanuit onze thuisbasis in ’s-Hertogenbosch werken we aan de verwezenlijking van onze toekomstdroom: een wereld waarin kinderen met een handicap zo volledig mogelijk meedoen en waarin hun leven de hoogst haalbare kwaliteit heeft.   
 
U kunt ons helpen levens te veranderen, bijvoorbeeld met een grote gift, een fiscaal voordelige schenking of een fonds op naam. Wij gaan graag met u in gesprek over uw specifieke wensen voor de besteding van uw donatie. Als ANBI zijn wij vrijgesteld van schenk- en erfbelasting.
 
Benieuwd naar de mogelijkheden?
Neem geheel vrijblijvend contact op met Hester Klute, adviseur bijzondere giften.
hklute@lilianefonds.nl
073-518 94 20 
 
Liliane Fonds in vogelvlucht
In 2018 steunden we 88.380 kinderen met een handicap
Van hen was 57% jongen, 43% meisje
Bestedingen: 3% aan beheer en administratie, 14% aan fondsenwerving en 83% aan de doelstelling
 
Steven van Berlekom
Stichting Liliane Fonds
www.lilianefonds.nl
hklute@lilianefonds.nl
073-518 94 20
Directeur: Steven van Berlekom
Voorzitter: Jannie Riteco
Doelstelling: Kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden doen zo volledig mogelijk mee, hun leven heeft de hoogst haalbare kwaliteit. 
Keurmerken: CBF
ANBI: ja
IBAN: NL 08 RABO 0303 0800 00