Volle bak bij lancering De Dikke Blauwe3

Charles Groenhuijsen: 'Komt u ook op de Vierde Dinsdag van september naar ons feestelijke programma rond DDB3?'
Charles Groenhuijsen: 'Komt u ook op de Vierde Dinsdag van september naar ons feestelijke programma rond DDB3?'
Op dinsdag 27 september zal de nieuwe gedrukte jaargids De Dikke Blauwe3 worden gepresenteerd in Sociëteit De Witte in Den Haag. Tijdens een feestelijke vernissage, gepresenteerd door hoofdredacteur Charles Groenhuijsen en geregistreerd door DDB TV, wordt tevens de winnaar bekendgemaakt van de Dikke Blauwe100: de jaarlijkse ranglijst met 'invloedrijkste personen in de wereld van doneren & sociaal investeren. De aanmeldingen voor dit evenement liepen zo hard dat er nu geen muis meer bij kan: volle bak!
 
Het vernissageprogramma voorziet niet alleen in een bekendmaking van de winnaar van de Dikke Blauwe 100, maar ook zal er een levendig debat plaatsvinden over maatschappelijke vrijgevigheid. Deelnemers aan dit debat zijn onder anderen DDB-hoofdredacteur 'Governance & Finance' Roderik Bolle en Sander Schimmelpenninck, redacteur van het zakenblad Quote. DDB-hoofdredacteur 'Tax & Legal'  Ineke Koele zal een pittige column over dit onderwerp voorlezen. 

Nog dikker?
Na twee edities heeft DDB's jaargids zich al een solide plek weten te veroveren op het bureau en in de boekenkast van decisionmakers in de Nederlandse filantropie: bestuurders, toezichthouders, beleidsmakers, maar ook major donors en hun adviseurs kijken uit naar het naslag- en inspiratieboek dat De Dikke Blauwe is. De gids doet daarbij zijn naam eer aan, zeker dit jaar: met een recordaantal van 600 (!) pagina's is het een papieren vuistslag die nauwelijks te ontwijken is.
 
Wat is nieuw aan DDB3?
Wie denkt dat DDB3 een 'copy-paste' van DDB2 is, zal verrast worden: de gids is compleet herschreven, aangevuld, geactualiseerd en bevat zeer veel nieuwe elementen en hoofdstukken die deze jaargids weer tot een collector's item maken.
Nieuw is bijvoorbeeld 'Het Land van Goed Doen in Kaart(en)': hoofdredacteur Edwin Venema heeft in 15 overzichtelijke info-kaarten de belangrijkste spelers, begrippen en dossiers in Het Land van Goed Doen bij elkaar gebracht. Een ideale introductie voor nieuwkomers met eye openers voor de 'ingewijden'. En als klap op de vuurpijl een over zicht van 'Tien broodjes aap-verhalen over goed doen': gaat dat lezen...
 
Nieuw is ook de sectie over Major Donors, met interviews en de lancering van een opmerkelijk initiatief, dat tijdens de vernissage in Den Haag een prominente plaats in het programma krijgt.
Splinternieuw is ook een hele sectie over maatschappelijke vrijgevigheid: allerlei aspecten van schenken, nalaten en investeren worden hier aan de orde gesteld door top-experts.
 
Volledig aangepast is het traditionele bronnen-hoofdstuk: de redactie geeft niet alleen een breed overzicht van allerlei nuttige infobronnen in de wereld van doneren & sociaal investeren, maar heeft de meeste ook beoordeeld aan de hand van criteria als 'gebruiksgemak', 'volledigheid' en 'transparantie'. Een inzichtelijk startpunt voor iedereen die de weg wil vinden in het Land van Goed Doen...
 
De Blauwe Troonrede
De datum voor de lancering van De Dikke Blauwe zal voortaan plaatsvinden op de Vierde Dinsdag van september, in dit geval dicht bij de politieke macht in Den Haag op Het Plein. Met een knipoog naar de troonrede van de Nederlandse regering, want de hoofdredactie heeft ook haar eigen 'Blauwe Troonrede' geschreven, waarin de beleidsvoornemens voor Het Land van Goed Doen ontvouwd zullen worden... laat u verrassen.
 
Er zijn dus helaas geen plaatsen meer voor belangstellenden die de feestelijke vernissage met speciale gasten op dinsdag 27 september in Den Haag willen bijwonen in Sociëteit De Witte (Plein 24, Den Haag). Volg onze verslaggeving van dit event op deze website en in DDB Journaal!