Stichting het Gehandicapte Kind: Buitengesloten worden is de grootste handicap

GehandicapteKind3_2023Wie komt er op voor de meest kwetsbare kinderen in ons land? De kinderen die niemand kent? De kinderen die ver weg op aparte speciale scholen en verenigingen zitten? De kinderen die eng, gek of raar gevonden worden en daarom buitengesloten worden? De kinderen die niet mee mogen spelen en eenzaam zijn? Wie komt op voor de kinderen met een handicap?

Onbekend maakt onbemind
Kinderen met een handicap zijn vaak eenzaam en vreemden in hun eigen buurt. De meeste kinderen leren leven met hun beperking, maar buitengesloten worden went nooit. Hun grootste handicap is dat ze niet mee kunnen of mogen doen en zich daardoor eenzaam voelen.




Onze droom: de eerste inclusieve generatie
Henk-Willem Laan, directeur-bestuurder van Stichting het Gehandicapte Kind, vertelt: “Stichting het Gehandicapte Kind strijdt voor de eerste inclusieve generatie: een samenleving waarin kinderen met een handicap niet meer eenzaam zijn. Waarin iedereen welkom en veilig is en alle kinderen met en zonder handicap met elkaar opgroeien. Een samenleving waarin ieder kind mee kan doen! Deze droom verwezenlijken wij met diverse impactvolle projecten. Wij richten Samen naar School klassen op, zodat kinderen met een handicap gewoon in hun eigen buurt naar school kunnen. We introduceren aangepaste sporten zoals Frame Schaatsen en we maken wij zoveel mogelijk speeltuinen toegankelijk, zoals u kunt lezen in het verhaal van Ira.”

GehandicapteKind2_2023Eindelijk kan Ira ook meespelen
Ira wil niets liever dan met andere kinderen spelen en plezier maken. Maar door zijn beperking was er geen enkele speeltuin in zijn buurt waar hij iets kon doen. Tot nu! De speeltuin in de buurt is eindelijk toegankelijk gemaakt voor kinderen met een handicap.De moeder van Ira vertelt: “Ik wandelde wel eens langs een speeltuin en dan zei Ira ‘mama, ik wil ook spelen’. Ik probeerde hem dan ergens op te zetten, maar vervolgens kon hij niets. Hij zat daar aan de zijlijn te kijken hoe andere kinderen speelden en samen plezier maakten. Dan breekt je moederhart. Hij huilde van frustratie, en ik ook. Stichting het Gehandicapte Kind maakt speeltuinen toegankelijk voor ieder kind Gelukkig kwam ik in contact met Stichting het Gehandicapte Kind. Na maanden van plannen en ontwerpen en fondsenwerven is de speeltuin bij ons om de hoek mede dankzij gulle gevers van Stichting het Gehandicapte Kind aangepast. En Ira... die is zo blij! Hij kan voor het eerst in zijn leven zelf in de schommel, zonder ons. Dat doet zoveel voor zijn zelfbeeld en zelfvertrouwen. Hij kan nog steeds niet overal in en op, maar hij kan eindelijk wel meedoen!

Annemieke helpt kinderen met een beperking uit hun eenzaamheidGehandicapteKind_2023
Annemieke Kalf (67 jaar) steunt Stichting het Gehandicapte Kind als donateur en heeft de stichting ook opgenomen in haar testament. Het werk van de stichting past bij wat zij wil uitdragen: Denk niet in beperkingen, maar kijk naar wat er wel mogelijk is. Annemieke: “Ik heb in mijn werk gezien dat kinderen met een handicap veel meer kunnen als ze de juiste begeleiding en kansen krijgen. Daarom steun ik Stichting het Gehandicapte Kind, omdat ik weet hoe belangrijk het is dat kinderen mee kunnen en mogen doen. Vooral denken in mogelijkheden. Niet kijken naar wat niet kan, maar wat wel mogelijk is!” Dankzij mensen zoals Annemieke kunnen kinderen zoals Ira meedoen.   

GehandicapteKind1_2023Wilt u ook weten wat u kunt betekenen voor kinderen met een handicap met een grote gift of fonds op naam? Neem dan vrijblijvend contact op met: Christelle Bouman Relatiemanager bijzondere giften Telefoon: 020-6791200 E-mail: info@gehandicaptekind.nl


 


ALGEMENE INFORMATIE
Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK)Het Gehandicapte Kind logo
www.gehandicaptekind.nl
info@gehandicaptekind.nl
020 679 12 00
Directeur Henk-Willem Laan
Voorzitter Fred Paling
Keurmerk CBF ANBI
IBAN NL76 RABO 0334 4334 44
Doelstelling Geen kind zonder vriendjes. Kinderen met en zonder handicap spelen, leren en sporten samen