DierenLot: meer dan het redden van dieren in nood

Stichting DierenLot komt al bijna 20 jaar op voor gewonde, mishandelde, verwaarloosde en in de steek gelaten dieren in Nederland. Meestal zijn dit gezelschapsdieren, maar ook dieren uit de vrije natuur worden geholpen. Dit doet DierenLot in samenwerking met zo’n 300 lokale dieren- hulporganisaties, dierenasielen, opvangcentra en dierenambulances. Ook bij u in de buurt.

“Met de liefde voor dieren zit het vaak meer dan goed bij deze lokale hulporganisaties”, zegt Sander van Hesteren, vrijwel vanaf de start betrokken bij Stichting DierenLot. “Maar alle onmisbare zaken zoals voer, medicijnen, hulpmaterialen, dierenartskosten, reparatie aan een opvang of betrouwbaar vervoer, kosten veel geld. Op die momenten dat de organisatie het zelf niet meer kan betalen, biedt DierenLot in veel gevallen een vangnet. Een hulploket voor zelfstandige organisaties. Een prachtige samenwerking zo blijkt."


Bijzondere giften
“Deze hulp kunnen wij mogelijk maken  dankzij de steun van onze onmisbare  donateurs, giftgevers en sponsoring vanuit  bedrijven,” vervolgt Van Hesteren. “Maar het  wordt ook mede mogelijk gemaakt door  de bijzondere giften die wij ontvangen,  zoals steun uit nalatenschappen. Daar zijn  we enorm dankbaar voor. Door DierenLot  op te nemen in het testament, kan men de  dieren blijven helpen, ook op het moment  dat men er zelf niet meer is. Het is zelfs  mogelijk om aan te geven welke specifieke  organisatie men wil helpen, in welke regio,  een bijzonder dierenhulpproject en zelfs  of de hulp ingezet moet worden voor een  bepaalde diersoort. Oormerken van een  gift noemen wij dat. Op die manier wordt  een nalatenschap zoveel als mogelijk in het  gedachtegoed van de overledene ingezet.  Dat vinden wij belangrijk.” 

Ontzorgen is ook een belangrijke taak

DierenLot staat voor het helpen van dieren in nood in Nederland. Maar vergeet ook zeker de mens niet. We willen meedenken en ontzorgen. Wanneer men nadenkt over het testament komt ook veelal de vraag naar voren of het mogelijk is om voor de dieren te zorgen die achterblijven. Hier heeft DierenLot een oplossing voor bedacht met de Testament Service. “We zorgen voor een goede en liefdevolle opvang en gaan op zoek naar een nieuw baasje als men er niet meer is. Dit doen wij niet alleen maar samen met de dierenorganisaties in het land. Een hele geruststelling voor veel mensen.”

“Met de hulp van onze donateurs en giftgevers kan Stichting DierenLot een verschil maken. Nu en in de toekomst. Het onmisbare werk voor de dieren
kan door blijven gaan door de inzet
van bijna tienduizend betrokken vrijwilligers. Laten wij dan ook voor de dieren zorgen die mogelijk achterblijven na overlijden van het baasje”, vertelt Sander.
 

Landelijke dekking
“Een van onze grotere doelen voor de komende jaren is ervoor te zorgen dat iedere gemeentelijke regio een eigen dierenambulance heeft. Want hulp voor dieren moet overal in ons land mogelijk zijn, ook voor de dierenvriend die zelf geen auto in zijn bezit heeft.”
Van Hesteren besluit: “We staan niet stil en investeren in onze groei, zodat het werk niet alleen nu, maar ook in de toekomst, door kan blijven gaan.”

De lat ligt hoog, maar is realistisch.  Verder vergroten van het aantal dierenambulances,  verdere bouw aan een fijnmazig  netwerk van dierenhulporganisaties en verspreiden van kennis en informatie  middels eigen evenementen zoals de  Landelijke Bijeenkomst Dierenhulpverlening  en de eigen DierenLot Academie. DierenLot  heeft de doelen gesteld en zal er alles aan  doen om dit te bereiken.

Kennisdeling
De Landelijke Bijeenkomsten  Dierenhulpverlening, twee keer per jaar, zijn niet meer weg te denken en  een absolute spil in de dierenhulpsector als het gaat om het overdragen van kennis  en zorgdragen voor een netwerkfunctie.  Stichting DierenLot vindt kennisdelen  enorm belangrijk. “Om die reden hebben we 2 eigen bladen”, zegt Van  Hesteren. “Het consumententijdschrift  #samenvoordieren, bestemd voor onze circa 285.000 donateurs. Het magazine  staat vol met leuke tips, weetjes, verhalen  uit de praktijk en organisaties die uitgelicht  worden. Daarnaast hebben we het Vakblad  Dierenhulpverlening gelanceerd voor de  aangesloten dierenhulporganisaties. Daarin  delen wij diergerichte vakinhoudelijke  informatie, belangrijke wet- en regelgeving  en andere relevante informatie zoals tips bij  fondsenwerving. Dit verhoogt de zelfredzaamheid  van de organisaties. DierenLot  vult ook hier een behoefte in voor de sector  van professionele dierenhulp.” 

Steun is onmisbaar. Help alsjeblieft!
De hulpaanvragen blijven wekelijks binnenstromen. Van kleine hulpprojecten tot zeer omvangrijk. Bijzondere giftgevers maken een enorm verschil in het terugdringen van dierenleed en het ondersteunen van dierenhulporganisaties in hun onmisbare werk.


Een persoonlijk gesprek en verdere uitleg is vanzelfsprekend mogelijk.
Bijzondere giftgevers kunnen contact opnemen met:

Sander van Hesteren
Hans Wijnhoff
E nalaten@dier.nu 
T 0183 563912


ALGEMENE INFORMATIE

Stichting DierenLotDierenLot logo
www.dier.nu
info@dier.nu
030-2415761

Directie J.A. Krol en P.A.M Helmer 
Voorzitter B. van der Schaar

Keurmerken CBF
ANBI Ja
IBAN NL28INGB0000002329 

Doelstelling: Het opzetten van projecten voor, het samenwerken met en / of het ondersteunen van instellingen en organisaties die werkzaam zijn op het gebied van de bescherming en de gezondheid van dieren in nood in Nederland.