Diabetes Fonds: Prikken, meten, spuiten, eten. Iedere dag weer.

‘Altijd moet ik rekening houden met diabetes en dat vind ik heel vervelend. Ik moet mezelf de hele tijd in de gaten houden, opletten wat ik eet, rekening houden met gym. Prikken, meten, spuiten, eten. De hele dag door, elke dag... Als mijn bloedsuiker te laag is, voel ik me heel erg moe. Dan lijkt het net of alles om me heen in een droom is. Ik kan dan ook flauwvallen, dat is niet fijn op school. Als ik hoog zit, krijg ik hoofdpijn, ben ik moe of heel druk of verdrietig.’ Bloem
 

Mensen met diabetes hebben nooit rust. Niet verslappen, scherp blijven: één misstap kan ernstige gevolgen hebben. Nooit meer zomaar iets eten of drinken. Laat staan onbezorgd een fietstochtje maken. De impact van diabetes op het dagelijks leven is groot. Net zoals de kans op ernstige complicaties.
Diabetes type 1 is een vergissing van je eigen afweersysteem. Dat vernielt de cellen die normaal insuline maken, of legt ze stil. Bij diabetes type 2 kan het lichaam de bloedsuiker niet meer goed regelen. Doordat er te weinig insuline in het lichaam is. Bovendien reageert het lichaam hier niet meer goed op.

De cijfers zijn confronterend

  • 1,2 miljoen Nederlanders hebben diabetes
  • Per week komen er 1.000 patiënten bij
  • Tot bijna de helft van hen krijgt ook hart- en vaatziekten
  • Tot 33% krijgt te maken met oogproblemen
 

Dit willen we bereiken
Het is de droom van iedereen met diabetes: er ooit van genezen. Het Diabetes Fonds werkt hard om die droom te laten uitkomen. En tot het zover is, willen we het dagelijks leven van mensen met diabetes verbeteren. Voor meer vrijheid en minder angst voor complicaties.

Samen kunnen we mensen met diabetes hun vrijheid teruggeven.
Helpt u mee?

We investeren bijvoorbeeld in onderzoek naar het afremmen van de immuunreactie bij diabetes type 1. Zoals via darmbacteriën (‘poeptransplantatie’), of een andere therapie om het afweersysteem bij te sturen. Daarnaast zetten we in op manieren om nieuwe insulineproduce- rende cellen te maken uit eigen huid- cellen, en die te transplanteren. Deze nieuwe therapieën hebben als uiteindelijke doel genezing, en worden wellicht op de kortere termijn al behandelingen die de bloedsuiker veel stabieler houden. Voor meer vrijheid voor mensen met dia- betes nú, investeren we in innovatieve en praktische behandelingen en producten zoals de kunstalvleesklier. Hiervoor zijn veel onderzoek en geld nodig.

 

ALGEMENE INFORMATIE
Diabetes Fonds

Stationsplein 139,
3818 LE Amersfoort
033 4622055
www.diabetesfonds.nl
info@diabetesfonds.nl

Directeur Mw. E.A.C Ubbens 
Voorzitter Dhr. M.C. van Gelder 
Keurmerken CBF, DDMA Privacy Waarborg

ANBI Ja
IBAN NL58 INGB 0000 0057 66

Doelstelling: Het Diabetes Fonds maakt zich sterk om diabetes en complicaties te voorkomen en te genezen. We geven mensen met diabetes nu en in de toekomst een betere kwaliteit van leven.