Charles Groenhuijsen, hoofdredacteur De Dikke Blauwe

Charles Groenhuijsen, lid hoofdredactie De Dikke Blauwe
Charles Groenhuijsen, lid hoofdredactie De Dikke Blauwe
Charles Groenhuijsen (1954) maakt vanaf 2013 deel uit van de hoofdredactie van De Dikke Blauwe. Hij werkt vanuit Nederland (Utrecht) en de VS (Washington DC) als zelfstandig schrijver, columnist, consultant en spreker. Ook is hij een veel gevraagde moderator voor inhoudelijke discussies. Hij is al 35 jaar (sinds 1974) actief in de journalistiek waarbij hij brede ervaring opbouwde bij geschreven media (ANP, Volkskrant, Vrij Nederland). En hij werkte 23 jaar bij de publieke omroep als presentator (Nova, NPS) en als correspondent, verslaggever en presentator bij de NOS.

Voor De Dikke Blauwe modereert Groenhuijsen DDB's jaarlijkse Top vanaf de eerste editie in 2012 in Den Haag en produceert deze bijeenkomsten samen met zijn collega-hoofdredacteur Edwin Venema. Daarnaast neemt hij voor DDB TV vrijwel alle interviews af met leiders uit de civil society, (maatschappelijke) ondernemers en politici, waaronder ook de serie Capitoolgesprekken.

Door Groenhuijsens diepe kennis van de Amerikaanse samenleving, levert hij regelmatig journalistieke bijdragen - zowel in vlog- als in geschreven vorm - over de bakermat van de moderne 'philanthropy'. Zijn specialiteit: schrijven, vertellen en vloggen over technologische ontwikkelingen als driver van vooruitgang in de filantropie.

Groenhuijsen heeft veelvuldig gesproken en geschreven over nationale en internationale politiek, economie en zakenleven. Hij is spreker of dagvoorzitter over uiteenlopende onderwerpen als internationaal transport, het politieke klimaat in Nederland, ontwikkelingen in het Nederlandse onderwijs, multinationale business-financing, Internet-telefonie, de toekomst van de hypotheekmarkt, kansen voor midden- en kleinbedrijf, nieuwe toepassingen van business-software, de uitbreiding van de EU, de uitdagingen van de Nederlandse industrie en logistiek.

Uiteraard wordt hij ook als kenner van de VS veelvuldig gevraagd te spreken over de meest uiteenlopende Amerikaanse onderwerpen op radio en tv. Groenhuijsen schreef een boek over de spannende verkiezingen van 2008. En recent verscheen van hem een boek over presidentskandidaat Donald Trump ('Donald Trump. Iedereen houdt van mij').

De laatste jaren is en was Groenhuijsen weer regelmatig op de Nederlandse televisie te zien. Bijvoorbeeld als co-presentator van het programma WNL Op Zondag en als presentator van het medische programma 'Operatie Live'.