Zuckerberg (Facebook) richt non-profit op

17 april 2013, 04:00
Zuckerberg (Facebook) richt non-profit op
Zuckerberg (Facebook) richt non-profit op
Miljardair Mark Zuckerberg, ceo en oprichter van Facebook, heeft aangekondigd dat hij de non-profitorganisatie Fwd.us heeft opgericht. De organisatie, die verder bestaat uit leiders in de technologiesector als Marissa Mayer (Yahoo) en Eric Schmidt (Google), heeft al 25 miljoen dollar opgehaald. Zuckerberg beschrijft de doelen van Fwd.us in een column in de Washington Post.

Met Fwd.us start Zuckerberg een lobby voor hervormingen op het gebied van immigratie, investeringen in wetenschappelijk onderzoek en hogere onderwijsnormen. Zo wil hij dat werknemers zonder papieren makkelijker Amerikaans staatsburger kunnen worden en zorgen voor een betere toestroom van gekwalificeerd personeel naar Amerika. ‘We hebben rare regels als het gaat om immigratie, terwijl we een land vol immigranten zijn’, zegt Zuckerberg. ‘En die regels passen niet meer in de wereld van vandaag.’

Zuckerberg doneerde de afgelopen jaren 100 miljoen aan scholen in Newark en 500 miljoen aan de Silicon Valley Community Foundation. Daarmee schoot hij als een speer de top 50 van beste Amerikaanse filantropen in.
gerelateerde items