Erfenis Zsa Zsa Gabor deels naar goede doelen, of niet…

17 juli 2017, 08:00
De trouwlustige actrice in gelukkiger tijden.
De trouwlustige actrice in gelukkiger tijden.
De erfenis van de illustere actrice Zsa Zsa Gabor gaat naar goede doelen. Althans, dat heeft haar laatste echtgenoot, Prins Frederic Von Anhalt, aan de rechter beloofd. Gabor overleed in december op 99-jarige leeftijd en liet naar schatting enkele miljoenen dollars na. Wie de erfgenamen zijn, daarover moet de rechter nog oordelen.

Von Anhalt was niet ZsaZsaGabors eerste halte voor het huwelijksaltaar. Toen ze in 1986 met Von Anhalt trouwde, was het haar negende huwelijk. Veel gedoe was er over haar testament dat enige tijd ‘zoek’ was. Daarom wilde Von Anhalt (74) aangewezen worden als enige erfgenaam van haar vermogen. Volgens juridische documenten in handen van Daily News beweert Anhalt dat de dochter van Gabor, Constance Hilton, het testament had gestolen en het probeerde te vervalsen in haar voordeel.

Von Anhalt zegt de laatste wens van Gabor, het geld te verdelen onder verschillende goede doelen, te willen uitvoeren. ‘Ze wilde mensen die het nodig hadden te hulp schieten’, aldus Von Anhalt. ‘Ik wil hetzelfde doen, elk jaar. Van al het geld dat ze me heeft nagelaten zal ik een groot deel weggeven, want dat was haar wens’, aldus Von Anhalt voor de rechter.

Aan welke goede doelen de erfenis toekomt is volstrekt onduidelijk. De precieze verdeling van de erfenis moet worden bepaald door de rechter. Wanneer die uitspraak doet is nog niet bekend.

►Bronnen: AFP, nu.nl
 
♦DDB Journaal is met zomerreces, maar wilt u toch het filantropienieuws volgen? Neem dan een gratis abonnement op DDB Daily: elke dag om 12.00 uur het laatste nieuws in uw mailbox. Voor kosteloos abo: klik hier.
 
gerelateerde items