Toon alles (1)

Zonnebloem past vanaf 2018 vakantie-aanbod aan

21 december 2016, 22:00
Vanaf 2018 stopt de Zonnebloem met het landelijk aanbieden van aangepaste vakanties. Alleen de vaarvakanties gaan door. De Nationale Vergadering onderschreef dit voorgenomen besluit op vrijdag 16 december. Ook komt de focus nog meer te liggen op lokale activiteiten en de ondersteuning daarvan door de betaalde organisatie.

Aanpassing onvermijdelijk

De Zonnebloem heeft al enkele jaren te maken met een daling van de inkomsten uit fondsenwerving. Aanpassing van het vakantie-aanbod is daarom onvermijdelijk. Zo brengen we de uitgaven en inkomsten voor 2018 en verder in balans. En zorgen we ervoor dat de Zonnebloem een toekomstbestendige vereniging blijft.

Hotelschip vaart door

We zetten de vaarvakanties met ons hotelschip MPS de Zonnebloem wel voort. Voor veel mensen die gebonden zijn aan bijvoorbeeld een rolstoel of bedlegerig zijn, is ons aangepaste cruiseschip namelijk de enige mogelijkheid om op vakantie te gaan.

Lokale activiteiten

Daarnaast legt de Zonnebloem de focus op haar lokale activiteiten. Bij de tienduizenden Zonnebloemvrijwilligers is dat in goede handen. De betaalde organisatie van de Zonnebloem richt zich voortaan nóg meer dan voorheen op het ondersteunen van de dienstverlening door de vrijwilligers. Deze aanpassingen leiden ertoe dat de betaalde organisatie zal inkrimpen.

Lichamelijke beperking

Jaarlijks maken 117.000 mensen met een lichamelijke beperking gebruik van onze diensten. Daarvan gaan er ieder jaar 8.379 mee op onze vakanties. Vanaf 2018 kunnen nog 2.850 lichamelijk beperkte vakantiegangers gebruik maken van onze vaarvakanties met MPS de Zonnebloem. 
 
In maart 2017 neemt de Nationale Vergadering een definitief besluit over deze keuzes. De Nationale Vergadering is het hoogste toezichthoudend en besluitvormend orgaan van de Zonnebloem.
►Wilt u voortaan elke donderdagochtend het laatste nieuws, opinies en achtergronden over de wereld van doneren & sociaal investeren? Voor een geheel kosteloos abonnement op DDB Journaal: klik hier.
 
 
gerelateerde items