Toon alles (2)

Nieuwe DDB-deelnemer: De Zonnebloem innoveert

18 januari 2017, 12:00
De Zonnebloemauto: toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen.
De Zonnebloemauto: toegankelijk voor rolstoelen en scootmobielen.
DDB-deelnemer De Zonnebloem mag een goed doel met een rijke historie zijn, maar stilzitten en teren op oude roem is er absoluut niet bij. Al enige jaren onderscheidt de vereniging zich door de drang om te innoveren en te zoeken naar praktische, betaalbare en schaalbare oplossingen om de (sociale) mobiliteit van mensen met een lichamelijke beperking te verhogen. Goed voorbeeld is het project rond de rolstoelvriendelijke huurauto’s: een verhaal waar iedereen blij van wordt.
 
Bij de naam De Zonnebloem denken veel mensen aan een organisatie die ervoor zorgt dat mensen met een lichamelijke beperking zorgeloos en volwaardig kunnen deelnemen aan de samenleving. De vereniging wordt daarbij gesteund door een imposant leger van maar liefst 65.000 vrijwilligers. Door een boswandeling te maken, te lunchen, een potje bingo te spelen of een dagje uit te gaan wordt de (sociale) mobiliteit versterkt en de levensvreugde aanzienlijk verhoogd. Maar de vereniging gaat verder: ze fungeert steeds meer als kennispartner met meer dan zestig jaar ervaring en zoekt continu naar innovatieve oplossingen voor structurele problemen binnen haar doelgroep. Geen ad hoc-oplossingen, maar duurzame.
 
De Zonnebloemauto
Een mooi voorbeeld daarvan is de verhuur van zogenoemde Zonnebloemauto’s. De Zonnebloemauto is een comfortabele rolstoelauto die exclusief te huur is voor mensen die gebruikmaken van een rolstoel of scootmobiel. Huurders die zelf geen chauffeur hebben, kunnen bovendien bij De Zonnebloem een chauffeur aanvragen. De chauffeur is vrijwilliger, net als alle andere medewerkers van de plaatselijke, regionale en provinciale afdelingen van De Zonnebloem.
 
Dankzij de steun van donateurs houdt De Zonnebloem de huurprijs van de Zonnebloemauto laag. Om de Zonnebloemauto te huren is een Zonnebloemautopas nodig die 10 euro kost. Vervolgens kan er een auto worden gehuurd voor 40 euro per dag met de eerste 100 kilometer vrij. Elke extra kilometer daarna kost 20 cent (exclusief benzinekosten).
 
Bijdragen aan de Zonnebloemauto
Wilt u een van de Zonnebloemauto’s financieren of doneren aan andere projecten van De Zonnebloem, neem een kijkje in de newsroom voor meer informatie en contactgegevens.
 
Ook uw paspoort in De Dikke Blauwe4 of een newsroom op onze site? Neem dan contact op met Johan Dijk via johan.dijk@lenthe.nl of 06-15894245.
 
gerelateerde items