Toon alles (4)
Edwin Venema

Activiste Zohra Moosa volgt McIntyre op bij Mama Cash

13 juni 2017, 15:13
Feministisch activiste Zohra Moosa wordt vanaf 1 juli de nieuwe directeur van Mama Cash. Moosa volgt Nicky McIntyre op, die eind mei vertrok. Zohra Moosa draagt al sinds 2013 als hoofd van het Programma-team bij aan het werk van Mama Cash. Daarvoor werkte ze bij ActionAid en bij de Fawcett Society, een van de oudste en meest bekende feministische organisaties in het Verenigd Koninkrijk.

Bestuur en medewerkers zijn erg blij met de benoeming van Moosa, die als een ‘strategisch sterke en inspirerende feministische activiste’ wordt beschreven. ‘Zohra is niet alleen doorgewinterd waar het gaat om feministische politiek, zij brengt ook veel communicatie-expertise met zich mee, een sterke focus op kennis en leren en een oneindige nieuwsgierigheid naar ontwikkelingen wereldwijd’, aldus Mama Cash. 
 
Mama Cash is een van de grootste fondsen ter wereld die steun verlenen aan vrouwen-, meiden- en transgenderrechtenactivisme. ‘De uitdagingen waarvoor wij en de groepen die wij financieren voor staan zijn veelkoppig en complex. Met haar vasthoudendheid en visie is Zohra in onze overtuiging de vrouw bij uitstek om Mama Cash hierbij te leiden’, aldus de persverklaring die is ondertekend door Marieke van Doorninck en Khadijah Fancy, co-voorzitters van het Bestuur van Mama Cash.

►Bron: Mama Cash 
♦Lees ook: EFC-speech laatste 'kunstje' Nicky McIntryre
NIEUW: DDB Dailyelke dag om 12.00 uur het laatste nieuws & opinie van de afgelopen 24 uur in uw mailbox. Gratis service naast uw wekelijkse DDB Journaal.
Aanmelden: klik hier.
gerelateerde items