Zeven projecten Fonds Psychische Gezondheid en Start Foundation van start

1 december 2011
Nieuws | | Vermogensfondsen


AMSTERDAM (1 december) - Begin dit jaar zijn het Fonds Psychische Gezondheid en Start Foundation een zoektocht gestart naar vernieuwende initiatieven om mensen met autisme meer kansen te geven op de arbeidsmarkt. Gedurende de afgelopen maanden kwamen honderdvijftig aanvragen binnen, waarvan zeven projecten zijn geselecteerd. Deze projecten zijn nu van start gegaan.


Programma Autisme en Werk

De zeven projecten richten zich op verschillende thema's en problemen waar werkzoekenden en werknemers met autisme mee te maken hebben. Bijvoorbeeld het behalen van een startkwalificatie, de overgang van school naar werk, de toegang tot passende werkgelegenheid, duurzame arbeidsdeelname en empowerment van de doelgroep en verwanten. Deze projecten worden nu met het programma Autisme en Werk, een initiatief van Start Foundation en Fonds Psychische Gezondheid gefinancierd. De projecten worden toegelicht op de website Autisme werkt wel.


Initiatiefnemers

Het Fonds Psychische Gezondheid is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor mensen met psychische problemen. Het Fonds geeft onder meer voorlichting en subsidieert onderzoek en projecten in de zorg. Maatschappelijk investeerder Start Foundation ondersteunt en initieert vernieuwende experimenten en ondernemingen in Nederland die er voor zorgen dat mensen met minder kansen ook aan het werk komen.