Toon alles (1)

Zes vrijwilligers Rode Kruis gedood in Centraal Afrikaanse Republiek

9 augustus 2017, 16:00
Het Rode Kruis roept alle strijdende partijen op om burgers, medisch personeel, ambulances en medische faciliteiten te beschermen.
Het Rode Kruis roept alle strijdende partijen op om burgers, medisch personeel, ambulances en medische faciliteiten te beschermen.
Bij een aanslag op een medische instelling in de Centraal Afrikaanse Republiek zijn zes vrijwilligers van het Rode Kruis om het leven gekomen. In een verklaring op de website veroordeelt de hulporganisatie het geweld.
 
De aanval vond plaats in het dorpje Gambo, in het zuidoosten van de Centraal Afrikaanse Republiek. De omgekomen vrijwilligers waren aan het werk in een lokaal ziekenhuis om slachtoffers van geweld te helpen. De precieze omstandigheden en gevolgen van de aanval zijn nog niet bekend. Mogelijk zijn ook burgers en medisch personeel gedood. Het is al de derde aanval op hulpverleners in de Centraal Afrikaanse Republiek sinds het begin van dit jaar. 
 
Aanval in strijd met humanitair oorlogsrecht
Het Rode Kruis roept alle strijdende partijen op om burgers, medisch personeel, ambulances en medische faciliteiten te beschermen. ‘Een aanval op hulpverleners is in strijd met het humanitair oorlogsrecht (HOR). Het HOR beschermt iedereen die niet deelneemt aan de strijd, zoals hulpverleners, burgers en medisch personeel. Strijdende partijen mogen deze personen niet rechtstreeks aanvallen’, aldus Het Rode Kruis.
 
♦DDB Journaal is met zomerreces, maar wilt u toch het filantropienieuws volgen? Neem dan een gratis abonnement op DDB Daily: elke dag om 12.00 uur het laatste nieuws in uw mailbox. Voor kosteloos abo: klik hier.
gerelateerde items