Zes ton zoek bij NSDSK

6 december 2006
Nieuws | | Governance & Finance

Naar nu bekend is geworden is bij de Nederlandse Stichting van het Dove en Slechthorende Kind (NSDSK) afgelopen jaar 600.000 euro verduisterd. De voor de fraude verantwoordelijke administrateur komt binnenkort voor de rechter.


Na de frauderende regiomanager Margriet S. bij KWF Kankerbestrijding - haar man werd onlangs nog gearresteerd in verband met deze zaak - is er nu dus een tweede fraudeschandaal. Dit keer heeft de fraude plaatsgevonden bij een aparte BV, Dufact, die namens de NSDSK apparatuur zou gaan verhuren. Een 46-jarige administrateur gebruikte zijn positie echter om ruim een half miljoen euro uit de BV weg te sluizen naar zijn eigen rekening.

 


Directeur Gertrude van den Brink (zie foto) kwam de onregelmatigheden meteen na haar aantreden in de zomer van 2005 op het spoor. Ze zegde de werkrelatie met de administrateur op en voerde een nieuwe bedrijfsvoering in op het gebied van betalingen en de verantwoording daarvan naar het bestuur. Via een gerechtelijke procedure wordt getracht de verdwenen gelden zoveel mogelijk terug te vorderen. De administrateur staat volgende week voor de rechter.